Daca critica este pertinenta este bine venita, daca este facuta paralel cu problema in cauza devin irascibil indiferent cine este persoana in cauza.
Daca acele critici sunt facute pe buna dreptate, le consider constructive. Depinde mult si din partea cui vin, nu accept sa primesc observatii de la oricine.Insa nu prea e cazul sa primesc critici, in general.
Cred ca nimanui nu-i place sa fie criticat si chiar daca nu riposteaza nu inseamna ca nu e deranjat. Eu consider criticile doar niste pareri si de obicei incerc sa-mi dau seama daca sunt adevarate sau doar exagerari ale celor care le spun. Uneori le consider constructive deoarece ma ajuta sa-mi dau seama cu ce gresesc si ma motiveaza sa-mi indrept greselile, dar de obicei ajung sa ma indepartez de cei care au prea multe de criticat si o fac si cu rautate. Cred ca nimanui nu-i face bine o avalansa de critici deoarece ori ajunge sa nu mai aiba incredere in propia persoana ori devine pasiv ca sa nu le mai dea celorlati motive de a-i reprosa ceva.
Nu cred ca sunt prea multe persoane care accepta criticile cu usurinta. De obicei, eu le consider interventii constructive. Depinde si foarte mult din partea cui vin.
Cred ca daca le-as considera mereu interventii constructive as fi o persoana fara pic de personalitate, care s-ar schimba de pe o zi pe alta doar ca sa faca pe plac altora.
*Este o intrebare foarte buna, cum rar mai vezi pe aici, dar, de curiozitate, tu cum le accepti?
Depinde de felul in care interpreteaza fiecare persoana in parte. Nu m-as simti agasat daca m-ar critica o persoana mai echilibrata ca mine. Problema apare in momentul in care cei murdari arunca cu mizerie in ceilalti. Acest fenomen nu l-am inghitit niciodata.
Insultele si criticile vin de la persoanele invidioase (in mare parte), iar sfaturile vin de la persoanele intelepte.
Sunt de parere ca o persoana inteleapta nu critica, ci vine cu sfaturi.
As fi ipocrita daca as spune ca eu consider criticile interventii constructive.Caracterul meu, mai dificil ma face sa consider criticile interventii distructive, insulte. Iar din asta am numai de pierdut.
Criticile prin definitie te contrazic dar fi si tu mai maleabil nimeni nu te critica pe degeaba! daca cel care te critica te ia peste picior atunci o consider insulta daca persoana care te critica vrea sa te ajute atunci sunt interventii constructive, deci depinde si de parerea ta despre cine te critica fi mai maleabil!
Rusupaul1991 întreabă: