Ele sunt oxidate printr-un proces care dureaza o luna. Asa tin minte se poate sa gresesc.
Ei, sunt verzi cand sunt crude cand ajung la maturitate sunt negre.
Sunt si soiuri care ajung la maturitare, verzi.
Ca sa recunoasteti maslinele negre de calitate (culese coapte) fiti atenti la cum arata.
-maslinele nu trebuie sa fie toate de aceeasi culoare, negru uniform
-culoarea nu trebuie sa fie negru ci maro, gri, violet
-daca la ingrediente e prezent gluconat inseamna ca maslinele au fost oxidate artificial sau oricum s-a incercat uniformizarea culorii
-pulpa trebuie sa fie mai moale, din acest motiv nu li se poate scoate samburele cu masina. Toate maslinele negre fara sambure sunt de fapt masline oxidate.
-aspectul cu riduri spune ca maslinele erau mature si au fost tinute si la uscat. La fructele mature aspectul lasa sa se vada ca maslinele au fost presate unele peste altele in bidoane.
-evitati fructele bine umflate si tari. ca sa aiba acest aspect trebuiau culese crude.
-gustul e de maslina, nu doar sarat
Imi amintesti de un banc. Bula cu bunica-su prin gradina, la un moment dat, bula vede un pom. -Bunicule, ce fructe sunt acelea? -Cirese negre. -Pai, si de ce sunt rosii? -Fiindca sunt inca verzi.
Messi, raspunsurile tale ma uimesc la fiecare intrebare peste care dau in dimineata asta.
Siszlutt întreabă: