| theMUFASA a întrebat:

Cum as putea invata limba engleza mai rapid? Unii imi spuneau sa incerc sa vorbesc in engleza cu cineva care stie limba foarte bine, sar nu am o persoana de genul apropiata. Si incerc sa ma uit la filme sa fiu atent la subtitrare ce inseamna ce spun ei acolo, dar nu prind. Care ar fi cea mai simpla si rapida modalitate?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Uitatul la filme nu ajuta la invatat engleza, nici aplicatiile, tu avand nevoie sa comunici, sa deschizi gura, sa inveti sa vorbesti si sa pronunti corect, dar intai sa inveti cuvinte si gramatica limbii engleza.
Sunt cursuri care se pot ajuta, inclusiv online.
Uite aici: https://www.facebook.com/rita.engleza

| relian a răspuns:

Invata cuvinte multe, sa le pronunti, sa le scrii sa le citesti.Intre timp cauta desene animate americane si baga la greu laughing asa invata foarte multi copii americani sa vorbeasca, de la desene animate, uitinduse in fiecare zi.

Chestia aia sa ai pe cineva, da, cel mai rapid si mai bine inveti daca ai o iubita sau iubit dupa caz care sa vorbeasca doar engleza, vrei nu vrei vei invata.

Scoti cuvinte pe un caiet in engleza, prima data cele uzuale, scrii ce inseamna in romana, apoi dupa cum se pronunta. Daca nu stii cum se pronunta, bagi pe google are pronuntie acolo la Transalte.

Fara sa stii cuvinte nu ai ce sa inveti, trebuie sa stii cit mai multe cuvinte, apoi ajungi si la gramatica, dar de la desene animate pentru copiii, ori chair si pentru adulti, dar lasi fara titrare in romana, cel putin desene animate pentru copiii folosesc un vocabluar elementar, iti dai seama ce inseamna din ce arata acolo.

| StoicAnalysis a răspuns:

Invata verbele si conjugarile lor pana iti vine rau. Iar in paralel sa inveti cat mai multe cuvinte. Daca stii verbele, cuvintele de legatura si cele normale gen caine, casa, masa, tren, etc., ar trebui sa inveti mai rapid. Asta in timp ce te uiti si la filme in engleza. Eu asa am invatat limba. M-a ajutat si perfectionat mult si oportunitatea de a lucra in Anglia, dar asta tine de tine daca gasesti oameni si sa comunici cu ei in engleza.

| LisaJulie a răspuns:

Duolingo este o aplicație bună și filmele fără subtitrare! Cel mai bine inveti prin conversații in limba engleza! Cat mai multe conversații!

| DandG2304 a răspuns:

Cauta cele mai uzuale 200 de cuvinte din limba engleza si invata-le pe acelea. In marea majoritate a timpului s-ar putea sa utilizezi acele cuvinte, dar la un alt timp sau plasate altfel intr-o conversatie. Poti folosi inteligenta artificiala ca sa te ajute mai mult, Chat GPT sau Gemini ori Google. Daca-mi amintesc bine, sunt si site-uri unde poti asculta / conversa in timp real cu persoane native. Spor!

| MihaitzaItza a răspuns:

Citeste carti in engleza.

| Anto10lrp a răspuns:

Sunt aplicatii pe care le-ai putea folosi unde poti incepe cu lucrurile de baza, asa ar fi mai simplu. O alta metoda e sa citesti in engleza iar cuvintele pe care nu le intelegi, le traduci.