E normal sa nu poti sa dormi de la stres. Bea un ceai de tei sau de sunatoare si stai cu ochii inchisi si gandeste-te la ceva frumos, sa stii ca si daca faci asta fara sa intri practic in starea de somn tot o sa te faca mai odihnit ziua urmatoare decat daca ai sta in sus cu ochii deschisi sau pe telefon. Si nu iti taie nimeni capul daca iei o nota mica, nu trebuie sa iti faci atatea griji pentru asta daca ai invatat ceva.
Problema se rezolva usor, daca pui mana zilnic sa inveti, in asa fel incat, atunci cand ai test, teza sau examen, sa nu mai intrii in panica, pentru ca stii deja lectiile si chiar vei dormii linistita, pentru ca orice-ti pica, tu stii deja tot.
Important este să nu te gândești că ce o să faci la test. Tu învață bine, și ce o să faci la test nu trebuie să te îngrijoreze. O să faci ceea ce ai învățat; stresul nu te va ajuta.
Deci nu te mai gândi ce o să faci la test.
Cum sa iei somnifere? Trebuie sa inveti sa gestionezi stresul si emotiile, nu sa te arunci in pastile.
Crede-ma ca asa eram si eu in clasa a 8-a. Nu e un capat de lume nici examenul nici bacul. Daca inveti il iei, daca nu inveti posibil sa-l iei cu nota mica. Eu nu am fost dat la meditatii, am invatat singur, si am intrat la un liceu foarte bun. Totul depinde de tine. Lasa materiile astea neimportante gen chimie, religie, latina etc. Si pune mana pe romana si pe matematica. Ti-as recomanda si o limba straina, te va ajuta foarte mult. Incearca sa-ti convingi parintii ca notele nu sunt chiar asa de importante si sa nu mai puna presiune de tine, in schimb apuca-te de romana si matematica. Bafta!
Baietas anul asta am bacu, examenul e clasa a 8-a e floare la ureche fata de ce urmeaza la liceu, inclusiv clasa a 9-a unde toti spuneti ca o sa fie lejer
E stresul.
Nu, nu lua somnifere. Vei avea un somn superficial si a doua zi vei fi complet ametit. Bea seara un lapte cald cu o lingurita de miere.
Dhhyyyy întreabă: