Ai mai putine cursuri intr-o zi decat ore la scoala dar vii de multe ori mult mai obosit.
Distractie e probabil mai multa daca stai la camin.
Viata depinde si cum ti-o faci. Cursurile iarasi depind de ce facultate faci. Eu sunt la finante-banci si am cursuri de 1 ora si jumatate. Programul este de gravide, fata de alte facultati, iar la cursuri e plictiseala si nu se invata mai nimic. Daca vrei sa inveti ceva mergi la seminar. Daca nu, stai acasa.
Notele la examene se dau 70 % pe ochi frumosi, servicii sexuale si bani si doar 30 % pe ceea ce stii.
Sa ma zic? Pai o sa apuce dracii cand tu faci un proiect si nu ai scris un cuvant si iei 9, iar altul care nici nu l-a terminat a luat tot 9 doar ca e simpatic si ne-a facut sa radem.
Toti profesorii spun ca tin cont de prezente si alte criterii, dar pana la sfarsit toti uita si intra in examen si cei care nu am dat o data pe la facultate.
La camin depinde cu ce colegi prinzi. Daca ei sunt ok si va intelegeti e bine. Dar in general mereu va fi o cearta sau sa nu va intelegeti. Cel mai bun sfat e sa nu prea bagi in seama rautatile si sa incercati sa va tolerati intre voi. Cu mutatul din camera e cam nasol pentru in orice camera ai fi poti da de vreo persoana care are probleme cu igiena sau face chestii mult mai grave. In rest la camin o sa fie super cand o sa va strangeti mai multi in camera la party-uri. Daca mai vrei sa stii ceva din experienta mea poti sa intrebi. Cu bune, cu mai multe rele, totusi eu nu as renunta la facultate.
De ce bagi toate facultățile in aceeași oala? Te asigur ca astea sunt cazuri izolate, probabil pe la Spiru Haret, Cantemir și alte din astea. Dar sunt universități care chiar se bazează pe corectitudine, respect și învățământ de calitate, am văzut cu ochii mei. Nu ii baga ideea ta in cap ca nu e deloc relevantă.
Am specificat ca totul depinde si ca e doar experienta mea. I-am spus si ce e rau pentru ca nu trebuie sa traiasca cu impresia ca totul este perfect, pentru ca nici nu e. Fiecare facultate are asemenea specimene, dar si oameni buni care te invata ceva. Si te asigur ca nu sunt la o facultate gen Spiru Haret sau altele. Din afara e usor sa vorbesti. Si eu traiam cu impresia ca toata lumea e corecta si ca e raiul pe pamant la facultate.
A scuze, acum am vazut ca vorbesti de finante banci
Nu e nimic. Daca n-ar fi fost asa chiar nu i-as fi spus fetei, doar de dragul de a inventa. Din pacate cam asa este sistemul de invatamant in Romania si se permit si asemenea fapte.
Depinde de facultate, dar in general facultatile au caminul sau caminele lor unde platesti o chirie mai mica decat la un apartament/garsoniera si sunt la distanta mica de facultate sau relativ ok. Viata de cami e cu dus si intors, chirie ieftina conditii pe masura in majoritatea cazurilor. Depinde si ce fel de persoana esti tu, daca prin distractie te referi la baute/petreceri/muzica prin camin/cazinouri si pacanele/etc. atunci ai cat cuprinde, dar din nou, depinde de facultate, de oras, de zona/caminul/camera in care stai, poate fi si mai linistit asa si per total ok.
In orice caz, facultatile sunt in orase mari sau medii cel putin (Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara, etc.) deci daca vei cauta sigur gasesti distractii, mai ales daca ai si o gasca de prieteni sau daca te intelegi bine cu colegii de grupa/camera.
Cursurile depind din nou de universitate. De obicei o universitate are mai multe facultati care de obicei sunt similare intre ele, cel putin la inceput.
Indiferent de facultate materiile vor fi mai complexe si mai specializate pe un domeniu si din ce in ce mai mult de la an la an, chiar si in primul an.
Eu sunt anul 1 si cam asta am observat.
Cursurile sunt doar teorie, mare stres nu e, cat timp ai prezenta ok, cu seminare/laboratoare/etc. e mai durere, dar cu prezenta completa, mai copii pe unde poti mai primesti puncte bonus, treci oricat de nepregatita ai fi.
Daca vrei sa mergi la facultate atunci, daca ai posibilitatea iti sugerez sa cauti chirie (din timp) intr-un apartament cu prietene, nu de una singura fiindca e destul de greu, daca nu atunci la camin dar iti va fi mai greu sa inveti.
Sper ca am ajutat si nu te-am incurcat mai rau si multa bafta.
Buna. Eu sunt la Facultatea de Medicina si Farmacie. Iti recomand aceasta facultate doar daca consideri ca poti invata constant. La facultatea mea mi-a fost imposibil sa stabilesc relatii de prietenie de lunga durata, majoritatea din ele s au dovedit a fi din interes. Cand intri in sesiune ai foarte multi prieteni, in examen poti sa strigi si ce cer ca nu te aude si nu te ajuta nimeni si tot asa. Competitia este foarte mare, asteptarile pe masura. De invatat trebuie sa inveti constant...si uneori chiar ii invidiez pe prietenii de la alte facultati pentru ca eu uneori simt ca nu mai am timp de partea personala. dar cu toate acestea sunt si satisfactiile personale si multe multe cunostinte si lucruri interesante
Alesia22 întreabă: