Acarienii sunt cam peste tot. Invizibili cu ochiul liber.
Din păcate, nu prea ai cum să observi ploșnițele - cât timp e lumină, stau pitite bine prin crăpături. Cel mult un ușor miros, dar asta mai degrabă un câine dresat poate detecta.
Plosnitele sunt problema. Iti dai seama uitandu-te in colturile intunecate, dupa mobila, sub saltea, intre tabliile de la pat, etc. iti dai seama dupa miros si dupa punctele negre sau rosiatice din acele locuri. O plosnita poate supravietui si un an fara hrana. Plus ca trebuie sa dai cu deparazitari frecvent si sa cureti locurile in prealabil cu aburi fierbinti sub presiune. Am avut si eu plosnite aduse accidental din alta parte si m-am confruntat cu ele aproape un an. Am dat bani pe fumigene, solutii, am spalat toate rufele la temperaturi ridicate, dar tot apareau dracii. Singura metoda care m-a scapat a fost sa spal absolut tot ce tine de rufe si lenjerii la temperaturi mari si apoi dupa uscare puse frumos intr-un sac in alta locuinta. Apoi am dat toata casa, fiecare coltisor cu aburi fierbinti sub presiune si apoi cu otrava puternica. Locuinta a fost abandonata cateva zile si apoi am inceput iar sa dau cu aburi. Am spalat tot si mi-am mutat treptat lucrurile si hainele inapoi.
Verifici noaptea la colțurile patului, sub saltea, verifici salteaua bine de tot cu o lanterna in timp ce becul e stins.
Îți poți da seama că lasă dare în urma lor, semne maronii sau galbene ca niste puncte grupate și ai pe corp mâncărimi groaznice și mici umflături.