Bună. Aşa este, ar trebui scris cu diacritice ca să se înţeleagă atunci când este vorba de articol, sau ca să nu se confunde unele cuvinte. Ex : evidentă, evidenta, evidenţă, evidenţa. Dacă este scris : "evidenta " nu poţi să îţi dai seama ce a vrut să scrie persoana decât dacă deduci. E bine să scrii corect din punct de vedere gramatical pentru a te respecta pe tine şi a-i ajuta pe cei de pe TPU.ro, în aşa fel încât să înţeleagă ce ai scris.
pa, pa.
Nu toata lumea foloseste diaritice.Eu una nu le am pe tastatura si nici nu le pot pune, asa ca asta nu mi-ar putea impune, dar sa scriem corect mi se pare imperios necesar ca sa ne intelegem corespunzator unii cu altii.Nefolosind cratima, virgula, spatiile asa cum trebuie, exagerand cu punctele de suspensie sau cu majusculele, incepand fraza cu litera mica nu am ajunge nicaieri, indiferent de modul in care s-a formulat cererea in cauza.Esentialul e important, iar noi cei multi, l-am inteles!
Am vazut multe site-uri, forumuri pe car efectiv ma dureau ochii incercand sa descifrez ce scriu unii sau altii.Macar aici o mare parte din utilizatori chiar isi dau interesul sa respecte aceasta mica cerinta!
Bună.
Atenționare! Una este greșit gramatical și alta că nu se scrie cu diacritice!
Pa, pa.
Ca să răspund la ce s-a zis până acum:
Nici eu nu am diacritice pe tastatură, dar am învățat să scriu fără pentru că sunt doar cinci litere, nu o mie. Și se lasă un spațiu după virgulă.
Atenționare! Este greșit gramatical să folosești cuvintele greșite sau inexistente! Spre exemplu nu există cuvântul „saptamana". Propoziția „Vin intr-o saptamana." este echivalentă cu „Vin qntr-o sxptkmwnq.". Propoziția „Văd o fata" este greșită din punct de vedere gramatical pentru că cuvântul „fata" este articulat și nu trebuie. Corect este să folosești forma nearticulată „fată".
În limba română diacriticele nu sunt un moft. Ce ar fi dacă aș mai scoate încă cinci litere din limba română? Litera „m" este inutilă, nu? Poate fi înlocuită cu „rn". Hai să punem „i" în joc de „j" că arată cam la fel. Mie mi se pare că „s" eu un fel de „z" scris invers. Înlocuiesc și litera asta.