Reţetele care le-au scris fetele sunt bune, iar dacă vrei să faci de diferite culori, cumpără colorant alimentar de la un supermarket. Costă în jur de 1-2 lei sticluţa.
Pai ele de obicei se cumpara...
Dar mie mi se par scarboase.
Uite 2 retete :
I:
Ingrediente folosite
4albusuri
200g zahar
unt pentru uns tava
Mod de preparare
Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor.
Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute, avand grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava. Se pot servi fie simple, cu frisca, caramel, sau inghetata la mijloc.
Mentiuni
Timp de preparare: 65 min
Complexitate medie
II:
Ingrediente: 300 g zahar 4 albusuri zeama de lamaie unt Mod de preparare: Dupa separarea albusului de galbenus se amesteca albusul cu zahar si cu putina sare. Se amesteca foarte bine pana cand devine o spuma groasa. Se adauga putina zeama de lamaie si se bate in continuare avand grija sa-si pastreze consistenta. Se unge o tava cu unt sau cu ulei, in functie de preferinte si se pune cu lingura sub diferite forme. Se coc la foc foarte slab pana cand acestea se usuca. Daca doriti bezele de ciocolata trebuie doar sa adaugati putina ciocolata in compozitie sau cacao.
Sper ca te-am ajutat. Succes :].
Timp :1 ora si 5 minute (sunt bezele simple.)
Ingrediente:
3 albusuri,
88 g zahar.
Mod de preparare:
Pui albusurile intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Adaugi circa 1/3 din cantitatea de zahar si bati cu telul pina se face spuma tare. Amesteci restul de zahar, usor.
faci gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. le pui la copt la 125 grade C, timp de 45 minute.
Sper ca te ajuta
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: