Ai innebunit?! Altii au murit din acel joc si tu vrei sa-l joci?
Acela e un joc foarte periculos.
Mai bine este sa nu stii.
Daca crezi ca poti intra doar asa de distractie si pe urma sa iesi te inseli grav, o data ce o persoana intra nu mai e drum de intoarcere si esti obligat sa termini jocul sinucindu.te, multi tineri au murit! Nu e de joaca cu chestia asta! Internetul a devenit efectiv periculos, asta ne-o demonstreaza acel joc
"Blue whale – jocul care îi îndeamnă pe adolescenți să se sinucidă
Un joc de pe rețelele sociale ruse îi îndeamnă pe adolescenți să se sinucidă. Cine începe să joace Blue whale se va sinucide în 50 de zile.
Oricât de greu ar fi de crezut, până acum Blue Whale a făcut 130 de victime. Adolescenții care intră în joc sunt îndemnați de către administrator să execute niște sarcini zilnice. Acestea implică automutilare, trezit la ora 4.20 dimineața, uitatul la filme de groază și expunerea la situații riscante.
Cei care doresc să părăsească jocul și să nu mai îndeplinească sarcinile sunt amenințați că le va fi omorâtă familia. Administratorii intră prin metode de hacking în calculatoarele victimelor și-i fac să creadă că ei dețin controlul vieții lor. Unul dintre inițiatorii jocului care îi direcționa pe adolescenți din spatele monitorului, Filip Budeikin, a fost prins. Momentan, este judecat sub acuzația că ar fi îndemnat cel puțin 15 tineri să se sinucidă.
Am discutat cu psihoterapeutul Tedy Creștin pentru a înțelege ce anume ar putea provoca un adolescent să intre într-un joc atât de riscant ca Blue Whale și cum poți preveni, ca părinte, comportamentul riscant al copilului tău.
Părerea psihologului despre Blue Whale – jocul care îi îndeamnă pe adolescenți să se sinucidă
"În Blue Whale – jocul care îi îndeamnă pe adolescenți să se sinucidă – nu vor intra copiii așa-zis "normali". Adică, adolescenții care nu au un grad tolerabil de depresie anxietate sau obsesie. Cei care au să joace jocul sinucigaș sunt numiți copii cu o predispoziție genetică pentru pesimism, depresie. Se constată la ei lipsa de speranță, lipsa simțului umorului, sentimentul de neajutorare, privirea spre trecut, melancolia, lipsa de comunicare cu alți copii și cu alți oameni", spune psihoterapeutul Tedy Creștin.
După părerea specialistului, adolescentul care ar intra în jocul care îi îndeamnă pe adolescenți să se sinucidă, "acordă o valoare mică propriei vieți. Trăiesc o depresie adâncă și nu văd nicio cale de ieșire. Nu văd cine i-ar putea ajuta și sunt dispuși să intre în joc ca ultim sens al unei vieți lipsite de speranță."
Multumesc pentru raspuns! Eu nu vreau sa intru in acest joc. Dar voiam sa stiu procedura si ce ii punea sa faca. Si daca ii urmarea cineva. Sau daca nu respectau regulile ce se întâmpla?
Vreau sa stiu toate detaliile despre acest joc rusesc.
BrokenBarbie întreabă:
BlackAndBlue întreabă:
BlackManJe întreabă:
Iepurijg întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă: