Buna. Uite niste sfaturi:
Incearca sa bei un pahar de lapte cald si o prajitura sau cu o lingura de miere.
- mananca o felie de carne de curcan sau o banana ca ultima masa, inainte sa mergi la culcare. Acestea contin triptofan, un aminoacid care ajuta la producerea serotoninei, o chimicala din creier care te ajuta sa dormi mai bine.
- evita mesele copioase seara, caci organismului ii este greu sa le digere si nu te vei simti bine pe timpul noptii;
- mancarea foarte condimentata sau foarte dulce nu reprezinta o idee foarte buna, mai ales seara. Aceasta iti poate irita stomacul si alunga somnul;
Pacaleste-ti mirosul:
- mirosul de levantica este eficient, asa ca pune putin ulei pe tample si frunte, astfel incat sa simti mirosul pana te ia somnul;
- pune o picatura de ulei esential de iasomie pe fiecare incheietura seara. Studiile conduse de cercetatorii de la Universitatea din West Virginia spun ca mirosul de iasomie duce la un somn mai linistit si odihnitor. Si picaturile de ylang-ylang pot avea acelasi efect.
-daca nu iti place laptele, o cana de ceai de tei te va ajuta sa adormi si sa ai un somn linistit. Bafta!
Eu dupa o baie fierbinte din cap pana in picioare ..dorm ca un bebelus si nu ma trezeste nici bombele din afganistan )
Mmm bea un ceai de tei sau de somn usor, gasesti la farmacie sau plafar.
Cel mai bine du-te si intreaba la plafar de asa ceva sigur iti va gasi un ceai despre somn usor.
Incearca sa te relaxezi: o baie fierbinte si dupa un ceai de somn linistit(nu ma intreba ce ceai este asta ca tata il foloseste nu eu dar am observat ca doarme mai linistit)(la baie poti folosi si sare de baie). sper ca te-am ajutat...
Heii.Cel mai bine este sa prepari un ceai de tei plicuri sau tei natural.Este bine sa-l bei cu o ora inainte de culcare asta ca sa-si faca efectul.Eu asa am facut si am revenit la normal.
catalin542000 întreabă: