Salut!
Aici poți face blogul dorit : http://www.blogratuit.ro/
Despre blog.
Informații extrase de aici : http://fa-ti-un-blog.blogspot.ro/
Ce este un blog si cum se creeaza?
In fiecare zi, apar oportunitati imense prin intermediul internetului, in lumea tumultoasa a afacerilor.Stand in fata calculatorului, pe langa activitatile tale obisnuite poti lansa o afacere online de mare succes, de unul singur, fara investitii financiare sau efort, intr-un timp oarecum scurt.
Primul pas in demararea unei afaceri pe net ar fi sa-ti creezi un blog.
CE ESTE UN BLOG?
Un blog este un site usor de facut si utilizat, unde iti poti publica ideile, pozele, inregistrarile video si unde poti sa comunici cu alti oameni.
Blogul poate fi forma actualizata, modernizata a unui jurnal. Poate fi o modalitate de a-ti exprima gandurile. Sunt cuvintele tale adresate intregii lumi, iar lumea intreaga iti poate deveni spectator.
Blogul poate fi tot ce-ti doresti tu sa fie. Exista bloguri de nenumarate feluri, iar ceea ce le face atat de captivante este tocmai deplina libertate, absenta regulilor.
In cateva cuvinte, blogul este un site, unde se posteaza in mod regulat. Ceea ce este nou este afisat in partea de sus a paginii. Vizitatorii pot comenta, pot lasa link-uri sau iti poti trimite comentariile lor. Tu hotarasti daca oferi sau nu dreptul la replica.
De cand au fost lansate primele bloguri, acestea au remodelat fata actuala a Internetului pentru ca au oferit un glas gandurilor utilizatorilor si posibilitatea ca acestia sa intre in legatura unii cu altii. Caci atributele unui blog se pot rezuma intr-un cuvant: Comunica!
Unele persoane folosesc blogul ca pe o maniera de a-si organiza gandurile cele mai intime, in timp ce altii trateaza in ele teme de interes general ce pot influenta viata a mii de oameni sau isi exprima opinii a caror publicare ar fi imposibila in alte medii. Poti face asta! Sau poti scrie, pur si simplu, despre tine. Orice ai avea de spus, blogul este instrumentul ideal.
Pui pozele preferate
Exista un buton pentru uploadarea fotografiilor pe interfata. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe acesta fie ca fotografia respectiva este in computerul tau, fie ca este deja pe web.
Comunici cu prietenii
Un alt avantaj este faptul ca detii control asupra celor care iti pot accesa blogul... pot fi cativa prieteni sau lumea intreaga.
Poti permite afisarea comentariilor sau poti sterge ceea ce nu iti place.
Cel mai rapid poti intelege cum functioneaza un blog pur si simplu incercand sa creezi unul.
Toate acestea in mai putin de 5 minute.
Ce se va intampla in continuare? Depinde numai de tine. Depinde de tine, de imaginatia si de cat de interesant stii sa te dezvalui pentru a putea demara ceea ce s-ar putea incheia ca o aventura palpitanta.
Blogger este cea mai buna optiune. Este gratuit, usor de creat si usor de administrat.
Dar sa incepem si sa vedem cum se creaza un blog pe Blogger - Blogspot.
CUM SE CREEAZA UN BLOG PE BLOGGER?
In primul rand trebuie sa va duceti la pagina de start Blogger.
Daca aveti un cont Google va puteti conecta folosind adresa de email Gmail si parola de la cont. Introduceti datele ca in imaginea de jos.
Daca nu aveti un cont Google va puteti face unul foarte usor. Dati click pe "Incepeti" si se va deschide o pagina ca in poza de mai jos.
Introduceti datele asa cum vi se cere. Srieti o adresa de email daca aveti, dar atentie, trebuie retinuta deoarece cu ea va veti conecta la Blogger - blogspot.
Alegeti o parola mai mare de 8 litere si scrieti-o in casuta respectiva.
Numele de afisare: este numele folosit pentru a va semna articolele din blog.
Apoi scrieti literele din imagine si bifati acceptarea conditiilor. Dati click pe "Continuare"
Ok, sunteti gata sa va creati propriul blog pe blogspot. De ce blogspot? Pentru ca asta va fi terminatia url-ului blogului. Pentru a intelege despre ce este vorba va voi da cateva exemple legate de url, domeniu si subdomeniu.
Url-ul este o adresa de web cum ar fi: http://www.blogspot.com
Domeniul este de genul: blogspot.com
Subdomeniu: fa-ti-un-blog. blogspot.com
Deci adresa blogului va fi asa: fa-ti-un-blog. blogspot.com. Vezi imaginea de mai jos. Adresa o puteti schimba oricand, daca este disponibila, dar e bine sa o schimbati la inceput cand blogul nu este prea cunoscut.
Scrieti adresa si dati clic pe "Verificati disponibilitatea". Veti vedea ca va fi destul de greu sa gasiti una disponibila, mai ales daca este un blog de nisa pentru ca sunt deja foarte multe bloguri facute.
Alegeti un titlu pentru blog si apoi scrieti literele pentru verificare. In legatura cu titlu blogului ar fi bine sa fie asemanator cu adresa, de exemplu "Cum sa-ti faci un blog?"
Dupa ce ati ales titlul si adresa blogului dati clic pe "Continuati".
Ati ajuns pe pagina unde va veti alege un sablon (template) pentru blog. Bifati unul din sabloane si dati clic pe "Continuati".Nu va faceti griji, il puteti schimba oricand doriti si chiar puteti sa instalati un template din sutele care sunt pe internet.
Gata, blogul tau este facut. De acum puteti sa incepeti sa va scrieti articolele.
Calitatea video
Îți recomandăm
2015, anul în care potențialul s-a transformat în rezultate
UPDATE: CONCURS ZenFone Selfie: Câștigătorul smartphone-ului
Un adolescent explică pe înțelesul tuturor teoria relativității
Am decis ca in prima editie de Vlog IT sa acceptam clipuri la o rezolutie minima de 640×480, intrucat aproape orice telefon sau camera foto/video digitala lansata in ultimii ani poate filma in aceasta rezolutie. Multi dintre voi ati avut acces la dispozitive de inregistrat cu rezolutii HD, ceea ce ne-a bucurat, insa nu rezolutia este totul. Calitatea video a unora dintre clipuri a fost foarte slaba, iar cauza principala pentru fidelitatea vizuala scazuta nu a fost obligatoriu legata de calitatea echipamentului folosit, ci mai degraba de lumina.
Incercati intotdeauna sa filmati in lumina naturala, intr-o camera cu ferestre mari, pe timp de zi, sau de ce nu, afara, in aer liber. Veti vedea cu siguranta ca rezultatele sunt net superioare. De asemenea, tineti cont de directia din care vine lumina. Incercati intotdeauna sa stati cu fata spre sursa de lumina si pozitionati camera video in asa fel incat lumina sa nu bata direct in obiectiv. Evitati intotdeauna sa filmati materialele cu aparatul indreptat catre sursa de lumina, intrucat personajele vor aparea intotdeauna foarte intunecate, pot aparea umbre nedorite pe fetele lor si nu veti intalni niciodata efectul inestetic de "lens flare". In cazul in care doriti totusi sa filmati inauntru, asigurati-va ca exista o lumina destul de puternica.
O alta problema legata de calitatea video este miscarea aparatului, care produce artefacte. Oricat ati incerca sa folositi software de stabilizare a imaginii, materialul finit nu va arata la fel de bine precum unul filmat bine de la inceput. Puteti astfel folosi un trepied ieftin pentru camere foto si video, iar in cazul filmarii cu telefonul puteti intotdeauna improviza. Puneti pe masa pe care filmati un produs cateva carti mai groase si gasiti o pozitie ideala pentru telefon si veti vedea imediat rezultate mai bune cu miscare a camerei zero.
Evident, echipamentul mai bun va scoate intotdeauna rezultate mai bune decat cel ieftin, insa invatati sa il folositi. In cazul in care exista setari pentru balans de alb, incercati intotdeauna sa le folositi. In cazul in care nu detineti echipament foarte bun, puteti intotdeauna sa imprumutati de la prieteni. Regulamentul concursului nu a interzis imprumuturile. Puteati prezenta fara nicio problema gadget-uri care nu sunt ale voastre, atat timp cat materialele rezultate erau de calitate.
Calitatea Audio
Multi dintre voi ati preferat sa inregistrati atat audio cat si video din prima. Astfel, anumite clipuri au avut o parte video decenta, insa un sunet foarte slab. In realizarea de materiale video, trebuie sa tineti intotdeauna minte ca montajul este totul (mai multe despre asta imediat). Puteti filma cu un aparat si trage sunetul pe un dispozitiv separat, iar apoi le puteti sincroniza fara probleme intr-un software de editare (Movie Maker, Sony Vegas, Adobe Premiere, iMovie, etc.).
vlogging
De asemenea, sunetul si materialul video nu trebuie intotdeauna tras simultan. Puteti sa filmati cadrele cu dispozitivul prezentat, iar apoi puteti inregistra sunetul direct pe un computer. Un microfon ieftin va oferi calitate sonora mult mai buna decat produce o camera foto compacta. Incercati de asemenea sa eliminati pe cat posibil zgomotul de fond printr-un software dedicat (Audacity are o astfel de functie care ofera rezultate foarte bune), si sa inregistrati intr-un loc in care sa existe cat mai putine sunete nedorite. Inchideti geamurile, usile, televizorul si orice alte surse de zgomot.
Tot la partea audio, insa nu obligatoriu legat de calitatea tehnica este modul in care vorbiti. Intotdeauna este bine sa realizati un scenariu, care poate fi chiar review-ul pe care doriti sa il prezentati, insa in format text. Acesta trebuie citit intr-un mod natural, fara graba. De asemenea nu trebuie inregistrat tot odata. O sugestie ar fi impartirea pe paragrafe inregistrate unul cate unul, iar apoi montate corespunzator cu imaginile filmate.
Muzica de pe fundal (unde exista) ar trebui sa fie setata la un volum scazut, care sa nu deranjeze in nicun fel ascultarea vocii din material. Pentru efect artistic, aceasta ar putea avea un volum care sa varieze in functie de ceea ce se intampla pe ecran. In momentele fara voce, volumul muzicii ar putea fi ridicat, iar in momentele in care se vorbeste, coborat. Tranzitia intre volume ar trebui sa fie una organica, progresiva, nu brusca.
Montajul
Chiar daca este vorba despre vlogging, cerinta era un video review, ceea ce inseamna ca montajul nu numai ca este preferat, ci este necesar. Pentru a monta un material video nu mai este nevoie de o experienta vasta in domeniu, intrucat programele dedicate din ziua de astazi sunt foarte usor de folosit.
Daca folositi un scenariu, cum am sugerat la partea audio, ati putea sa il urmariti si sa va puneti foarte usor in ordine materialele video si vocile. Acest lucru va usura cu siguranta munca pe care urmeaza sa o depuneti. Incercati insa din montaj sa creati un clip coerent, care sa aiba inceput, cuprins si incheiere bine delimitate. Un montaj bun poate fi mult mai important decat calitatea video. Chiar daca avem de a face cu material la o rezolutie mica, un montaj bine realizat poate salva intregul clip finit.
Desi am specificat in regulament sa nu folositi tranzitii animate, unii dintre voi au ales sa o faca. Nu numai ca sunt inestetice, dar acestea ofera materialului un aspect amatoricesc, ceea ce un review nu ar trebui sa inspire. Nu am zis vreodata ca trebuie sa fiti profesionisti in domeniu, insa ati putea macar sa incercati sa lucrati asemeni lor.
vlogging editing
Fiti creativi!
Chiar daca ati urmarit toate aceste mici sfaturi pe care vi le oferim, nu vrem sa vedem clipuri asemanatoare. Incercati sa realizati ceva personal, sa va puneti amprenta pe materialele proprii. Am vazut cateva review-uri inscrise in Vlog IT foarte bine realizate fix din acest motiv. Fie ca a fost aleasa o locatie inedita pentru filmare, sau ca s-a preferat o abordare mai comica, acelea au fost clipurile care au iesit cu adevarat in evidenta.
Cititi regulamentul!
Desi in regulament scria negru pe alb ca limita de varsta este de 16 ani, ca trebuie ca si prezentatorul si dispozitivul prezentat sa apara in clip, sau ca limita de timp este de cinci minute, multi dintre voi ati preferat sa ignorati aceste cerinte si v-ati inscris oricum. Din acest motiv, foarte multi dintre participanti nu au fost acceptati.
Incercati sa cititi tot ce scrie in regulament si toata descrirerea concursului inainte sa va inscrieti. Acest lucru este valabil si in viata de zi cu zi. Nu semnati nimic pana nu cititi intregul continut al documentului, iar in cazul in care anumite lucruri sunt neclare, nu ezitati sa intrebati sau sa cereti ajutorul cuiva care are cunostinte mai vaste in domeniul respectiv.
Tinem sa va multumim inca odata pentru ca ati participat la Vlog IT si speram sa va intoarceti si la editiile urmatoare. Acum ca aveti si un mic ghid pentru a realiza clipuri mai bune, nu ramane decat sa asteptati startul urmatorului concurs. Inca nu am stabilit cand va incepe si in ce va consta (este posibil sa existe un alt subiect), insa suntem convinsi ca nu va dura atat de mult pana cand ne hotaram. Pana atunci insa va uram "happy vlogging"!