| anamariarot a întrebat:

Cum pot sa refuz politicos? M-am saturat sa zic "nu" prin subtilitati si sa vad ca persoana tot insista, lucru care chiar ma deranjeaza...

Răspuns Câştigător
| DavidoffUser a răspuns:

Depinde pe cine vrei sa refuzi si despre ce e vorba.
Daca e vorba de baieti si te tot sacaie, e-n regula sa fii mai tafnoasa. Daca vreau sa te scot in oras si tu imi dai de inteles ca nu vrei, iar eu tot insist, sa stii ca am nevoie sa mi se spuna NU pe fata, pentru ca eu asta stiu sa fac, sa fiu taran.
Aici mai depinde si de tine si cat de confortabila esti cu a spune NU.
Pe mine de ex. daca ma invita cineva in X loc si nu vreau sa ma duc sau ma roaga ceva si nu vreua sa fac reactionez proportional cu persoana. Daca o cunosc bine ii zic ca nu-mi place sau n-am chef astazi,daca nu, ii spun ca am alte planuri sau nu ma simt in stare astazi de iesit in oras, nu am timp, nu sunt disponibil, ma duc la fotbal (tu poate te duci la manichiura sau la spa).

De obicei, cu cat persoana e mai insistenta, cu atat ii spui mai pe fata." Te rog, respecta-mi alegerea, ti-am zis ca nu pot, suntem copii? Alta data cu cea mai mare placere, hai ca ma grabesc, te-am pupat, papa happy! si ai scapat de prosti.

26 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Stiu ce zici,, am incetat sa mai fiu si eu amabil cu toata lumea, omul trebuie sa stie ca exista si nu, nu doar da.
Spune-le pur si simplu ca nu vrei, nu esti obligata absolut deloc sa executi ceea ce ti se cere.

| OldSoul a răspuns:

Pur si simplu spui "Nu" daca incerci sa o faci frumos mai toti vor interpreta ca exista posibilitatea sa te razgandesti si vor insista.

| anamariarot explică:

Nu vezi ca tin capul inclinat spre dreaptalaughing? Multumesc pentru cuvintele astea frumoase. In incercarea ta de a demonstra ce inteligenta peste medie ai, ai demonstrat fix contrariul.

| anamariarot explică:

Fatuco, ar trebui sa-ti cauti ocupatie. Cauti bagare in seama? Vezi-ti de treaba ta. Nu-ti convine intrebarea, treci peste. E atat de greu?

| anamariarot explică:

Zise duduia fara fotografie. Ai o viata extrem de interesanta, presupun. Esti atat de infantila, insa limbajul nu doar ca tradeaza lipsa de maturitate, ci si lipsa increderii in sine. In subconstient iti formezi impresia ca daca ma jignesti, te situezi undeva deasupra, incercand sa-ti construiesti o imagine mai buna despre tine insati. Jigneste-ma, doar atat poti laughing

| PersonajFictiv a răspuns:

Fii directa,sincera si politicoasa,daca e un om cu caracter o sa iti respecte decizia.
"Nu vreau sa fac sex in seara asta pentru ca sunt foarte obosita sa mimez orgasmul,facem maine iubi", oh sh*t! exemplu gresit.
In fine, ai inteles ideea laughing
Acum, despre ce anume e vorba?
E bine cum am zis mai sus, dar nu chiar in orice caz, daca ai putea spune cu ce anume vrei sa refuzi persoana respectiva ar fi mult mai ok.Sau zici in general tu?

| anamariarot explică (pentru PersonajFictiv):

Eh, e vorba de o situatie din momentul de fata, dar si in general...

| PersonajFictiv a răspuns (pentru anamariarot):

Pai ori esti sincera si directa, ori o sa refuzi persoana prin subtilitati mult si bine big grin Spune-i clar de ce nu poti sa-i oferi ce iti cere.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru PersonajFictiv):

Ce prostie ai zis. numai la sex va sta mintea aia obsedatilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu refuzi, zici "cat dai?"

| anamariarot explică (pentru anonim_4396):

Daca tu te pretezi la asa ceva, n-ai decat. Apreciez ca ti-ai facut acum cont sa-mi spui asta.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Obsedat crvă

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti varsatoare? schimba-ti data de nastere ca-mi faci zodia de ras.

nu m-am referit la sex bah, mintilor bolnave care sunteti!
aveti nevoie de dumnezeu si de iisus!

| nda a răspuns:

Nu, multumesc. Nu, mersi. Nu insista ca n-are rost.

| alin131 a răspuns:

Incepe sa vorbesti fara sens si nici o legatura cu subiectul de discutie. Cel/cea care insista nu te va mai deranja si creierul lui isi va face o impresie de a nu te mai vedea asa des si a nu mai vorbi cu tine asa des.

Poti sa si urli cand nu se asteapta, va fugi crezand ca esti posedata si vei putea rade de el/ea.

Am facut eu asta si cand ma vedea mergea la cativa metrii distanta de mine si eu maraiam laughing)

Si cand se indeparta miaunam si fugea de mine laughing)

| DavidoffUser a răspuns (pentru alin131):

Da, si asta merge... Daca ai 12 ani.

| alin131 a răspuns (pentru DavidoffUser):

Nu stiu in ce lume traiesti tu dar la ce ai spus cred ca acea persoana are nevoie de un soc ca sa inteleaga. Si m-am gandit ca ii poti schimba perceptia creierului sau prin a pune un scut atunci cand vrea sa te mai sacaie cu acelasi lucru.

Asta si alte lucruri le recomanda psihologii de top din America.

O femeie poate scapa de un posibil viol daca stranuta continuu.

Iar un barbat nu poate ataca o femei care stranuta...

Deci da, sunt sfaturi de 12 ani utile si la 102 ani...

| DavidoffUser a răspuns (pentru alin131):

Ai perfecta drepate pentru ca la 102 gandesti exact ca la 12.Stim cu totii ca batranii incep sa "deraieze" cu trecerea timpului.

| KiszMy a răspuns (pentru alin131):

Excelent răspuns! Așa se procedează.

| KiszMy a răspuns:

Nu e voie să zici nu, este un răspuns prea afectiv. Dacă zici nu înseamnă că da, iar dacă zici da, da este. Deci în orice situație nu este indicat să zici nu.

| KiszMy a răspuns:

Da? happy

| KiszMy a răspuns (pentru KiszMy):

Atunci rămâne așa cum am stabilit.

| Eu2208 a răspuns:

Multumesc mult dar...

| User2004 a răspuns:

Imi pare rau, as vrea sa pot. Dar chiar nu pot.

| XfenderX a răspuns:

'' Imi pare rau, sincer, dar nu se poate. Te rog sa imi dai pace ''

| Bârlă_Stefania_1996 a răspuns:

Poti spune asa: Practic am dreptul sa imi aleg prietenii pentru ca suntem intr-o tara libera, iar tu nu ai dreptul sa ma hartuiesti! sper ca te-am ajutat!