Cutie de carton.
Orice folie de hartie pentru ambalat e buna.
Coletul il faci acasa si il lipesti bine cu banda adeziva lata, scotch sau banda de hartie deziva.Adica sa nu poata cineva sa bage mana in interior pe la colturi sau imbinari.
Next: O foaie de hartie A4 pe care o imparti in doua.
Intr-o jumate vei avea destinatar si in cealata expeditor.
Scrii asa :
DESTINATAR
Nume/prenume: (numele victimei daca esti ISIS si trimiti colet surpriza)
Judet: (al victimei )
Localitate (tot a victimei)
Adresa: (a victimei) ap. strada, bloc, etaj nr
cod postal: (ofcourse al victimei)
nr de tel: (optional)
Pe Jumatatea "ailalta"
EXPEDITOR
Nume/Prenume: (al tau)
Judet: (al tau)
Localitate (a ta)
Adresa: (ta) cu strada, apartament, nr. etaj
Cod Postal: ( al? tau!)
Nr de tel: (optional)
Mai departe, cu banda adeziva lipesti hartia cu adresa pe colet. Daca ai acoperit coletul tot in coala alba il poti scrie direct! Scrii ca si cum te-ai incadra intr-o coala A4.
Nu intelege gresit, nu e musai sa scrii mare cam cat o coala A4.Eu ti-am zis cam cum ar iesi pentru o cutie cu un laptop.
Am primit colete si cat un pachet de carti, a reusit ala acolo sa inghesuie adresele.
Retine un lucru: banii nu se trimit prin scrisoare sau colet in nicio tara din lume.
Faci rost de o cutie de carton, mărime potrivită, încât conținutul să nu 'danseze' în interiorul ei.
Așezi frumos în cutie, conținutul care vrei să-l expediezi, iar la final, închizi cutia. O sigilezi cu bandă adezivă (scotch transparent) și o împachetezi într-o coală albă de hârtie (simplă, nu înflorată), o lipești pe la colțuri și unde simți tu că mai trebuie, o legi cu o sfoară/ață (ce ai prin casă!) și o duci la poștă...
Aici, soliciti persoanei de la ghișeu un formular pentru expedierea unui colet și îl completezi corect. Te va ajuta ea, iar dacă ceva nu e în ordine, îți va spune dacă mai este ceva de completat, de adăugat etc.
Nu te speria, toate au un început... Cu timpul, te vei obișnui, vei ști cum se expediază un colet. Ai să vezi, e simplu!
La expeditor, scrii numele tău complet, adresa, localitatea, țara...
La destinatar, scrii numele prietenului tău, numele persoanei careia vrei să-i trimiți coletul. Și, la fel, adresa completă (și corectă!), localitatea, țara... Și atât.
Ex: http://imgur.com/rVWKuFe
Banii se trimit individual, prin mandat poștal. Tot la poștă, la ghișeu, trebuie să soliciti (și) un formular pentru trimiterea unui mandat poștal...
Completezi formularul, iar de restul se ocupă angajata poștei.
Propunerea ta a venit ca mireasma unei tămâi. L-ai amețit!
Dacă tot îl ajuți la ambalatul coletului, vezi tu cum faci, iar când băiatul nu se uită, scrie la destinatar, adresa aia, știi tu, care ți-am dat-o ieri. Să nu cumva să menționezi vreun ramburs, că nu am bani să (te) cumpăr. : ))
Deci a trecut cineva gelos pe aci'.
A raportat, mi-a raportat/sters reply-ul cu "Asteapta un pic sa mai cer adrese de la fete pe aici. Daca tot e posta, barem sa ma faceti ca la carte. " si acum va trece din nou.
Nu-i asa ca iti vine sa-l smotocesti?
Nu pune banii in colet! Se pot pierde si nu ii poti recupera. Banii ii trimiti prin mandat postal.
Pentru colet, pui ce ai intr-o cutie. O invelesti in hirtie, o sigilezi. Scrii adresa destinatarului si a expeditorului. Mergi la posta si completezi un formular (ceri la mesagerie pentru colet). Apoi, platesti in functie de greutate, de valoarea declarata si de distanta.
Ce cutie să iau în ce folie să învelesc unde scriu destinația sau ce trebuie făcut pas cu pas
O cutie de carton. Si, nu am spus folie, am spus HIRTIE! Hirtie alba (librarie). Pe aceasta hirtie, pe o parte a cutiei, scrii numele si adresa cui trimiti. Sus, ca sa fie usor la Posta si sa nu le rataceasca. Jos sau pe alta latura (daca pachetul e mic) scrii numele si adresa ta.
Cred ca e clar. E tirziu si nu mai stau. Inchid.
Nu prea m-ai ajutat
Si ce vrei, sa-ti fac eu pachetul? Asta e culmea!
Tiam dat funda merși
si ce colet ai primit tu cam cat un pachet de carti?
Hei, hei, i'm not muslim! relax!
Bun, hai sa-ti zic, erau niste SMD-uri si un procesor Toshiba de la Mivarom.
Ca dracu ca am nume musulman si o ard cu electronica, fml...
As vrea sa zic ca-i o gluma dar nu-i.Plec de aici acum, sau ce fac?
Cutie de carton.
Orice folie de hartie pentru ambalat e buna.
Coletul il faci acasa si il lipesti bine cu banda adeziva lata, scotch sau banda de hartie deziva.Adica sa nu poata cineva sa bage mana in interior pe la colturi sau imbinari.
Next: O foaie de hartie A4 pe care o imparti in doua.
Intr-o jumate vei avea destinatar si in cealata expeditor.
Scrii asa :
DESTINATAR
Nume/prenume: (numele victimei daca esti ISIS si trimiti colet surpriza)
Judet: (al victimei )
Localitate (tot a victimei)
Adresa: (a victimei) ap. strada, bloc, etaj nr
cod postal: (ofcourse al victimei)
nr de tel: (optional)
Pe Jumatatea "ailalta"
EXPEDITOR
Nume/Prenume: (al tau)
Judet: (al tau)
Localitate (a ta)
Adresa: (ta) cu strada, apartament, nr. etaj
Cod Postal: ( al? tau!)
Nr de tel: (optional)
Mai departe, cu banda adeziva lipesti hartia cu adresa pe colet. Daca ai acoperit coletul tot in coala alba il poti scrie direct! Scrii ca si cum te-ai incadra intr-o coala A4.
Nu intelege gresit, nu e musai sa scrii mare cam cat o coala A4.Eu ti-am zis cam cum ar iesi pentru o cutie cu un laptop.
Am primit colete si cat un pachet de carti, a reusit ala acolo sa inghesuie adresele.
Daca vrei sa trimiti si bani, ii zici la aia de la posta ca vrei sa trimiti bani, o sa-ti dea o foaie sa o completezi stie ea ce are de facut. Nu pune banii inpachet.
anonim_4396 întreabă:
catalin542000 întreabă: