Întrebare recomandată | AnielAn a întrebat:

Cum scap de herpes? Am de vreo 4 zile si vreau sa scap odata de el. Ma dau din cand in cand cu crema de galbenele si zilnic imi dau cu spirt dar nu se duce. L-am si zgamait si o data mi-a dat si sangele dar se forma asa o pielita si te facea sa o rupi. In fine, nu l-am mai atins si nu i-am mai facut nimic si stiu ca nu e bine ce am facut nici nu o sa mai fac dar acum chiar vreau sa scap de el. Ce sa ii fac?

Răspuns Apreciat de Editori
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Încearcă să nu mai rupi cojița care se formează, păstrează-ți buzele cât mai uscate (nu le umezi cu limba), mănâncă cu grijă. După ce bei apă, tamponează rana cu un pansament steril. Ori, poți folosi un pai, atunci când bei lichide.
Rana se va usca și se va micșora de la o zi la alta, chiar dacă ți-e greu să crezi. Știu că există un unguent pe bază de Aciclovir, recomandat în astfel de situații, dar poți întreba la farmacie. Sănătate!

7 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Foloseste o crema cu propolis. Poti s-o folosesti oricand si oriunde, face doar bine, daca nu esti alergic/a la vreo substanta produsa de albine.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Unde il ai? In ce zonă a corpului? Esti fată sau băiat? Ce varsta ai? mersi.

| relian a răspuns:

Sunt creme la farmacie dai cu alea si trece mai rapid.Nu stiu cum se numeste in RO eu stiu ca si mie imi apare asa din cand in cand si am luat o crema si am obv trece mai rapid. Unde sa il aibe la gura, can alte zone e periculos si nu stai asa.Scuze am raspuns pentru cineva care intreba unde ai laughing.sta apare mai ales cand este rece si mai bate si vantu si tu te expui, asa apare cel mai frecvent.Pot sa iti zic cum se numeste ce am luat eu, dara nu stiu daca denumirea asta e si pe alea din RO. ABREVA se numeste si vad este facut in Germania, iar substanta activa este Docosanol 10% cream.Dai cu crema asta si trece mai rapid, cel putin la mine fctioneaza.
Nu mai dati cu creme de galbelene laughing am vazut la romani au ceva dai cu galbenele, indiferent ce au ei baga galbenele aia e buna la orice laughing o fi aia buna la ceva dar nu la orice

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca cu unghuient aciclovir, mai sunt si pastile la fel aciclovir, nu sunt scumpe si ajuta.

| UnrealGraphicsGamer0110011 a răspuns:

Cui i pasa ca ai? Lasa ca nu are nimic cine te place te place asa cum esti daca nu da-i incolo.Nu te mai stresa atat sa tot mergi prin farmacii si tot sa iti pierzi timpul, mananca mai sanatos nu chipsuri si mai stiu eu ce lucruri cu arome nu sunt chiar asa de bune precum crezi se va vindeca de la sine sau daca ai ceva problema de care nu stii ar trebui sa mergi la dermatolog ori e din cauza adolescentei in fine cam asta poti sa faci.Salut!

| FlorinBerdila1991 a răspuns:

Unguentul sau crema cu galbenele nu te va ajuta prea mult. Daca vrei sa-ti treaca mai repede mergi la farmacie si cere un unguent pe baza de aciclovir... Daca nu va fi de ajuns atunci va trebui sa iei si pastile care se numesc la fel. aciclovir. Daca mergi la farmacie vor sti sa iti explice ce si cum trebuie facut. Herpesul este o afectiune virala. ai putea lua in considerare sa incerci sa iti intaresti sistemul imunitar. daca nu esti dispusa sa iei nici un fel de supliment pentru acest lucru, incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume...
Succes!

| Adrian1980 a răspuns:

Incearca cu plasturi, sunt foarte buni, acel plasutre protejeaza zona si se vindeca fara sa te mai stresezi de eventuaele sangerari.
Succes!