| NevermindXEXEXD a întrebat:

Cum scot petele de voma (cu alcool ca sa stiti) de pe o geaca
100% din bumbac?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Alcoolul nu lasa pete.
Petele se scot spalate in masina cu Persil - anti pete sau cu solutii specifice colorantilor (vin, coniac, etc), fiecare cu solutia potrivita (trebuie sa stii ce s-a baut si mancat inainte de a voma).

Daca nu ajuta nimic, pentru indepartrea petelor se foloseste foarfeca acetata.

| NevermindXEXEXD explică (pentru Bula):

Nu pot sa o bag la masina. Am spalat o manual si cu toata apa in ea cantarea 9kg iar masina duce doar 5, cred ca daca o bag la masina, zboara masina iar la spalat de mana ma lupt destul de mult cu ea mai ales la clatit. Am spalat o o data insa nu au iesit petele cu detergent am sa incerc si ce ai zis tu

| Bula a răspuns (pentru NevermindXEXEXD):

In masina de spalat se baga in sac de plasa, special facut pentru haine (pantaloni, geci, pulovere etc.)
Greutatea se calculeaza in stare uscata.
Cum am spus, ai nevoie de detergent special pentru fiecare componenta din voma. Daca folosesti chimicale nepotrivite,, atunci risti sa se fixeze petele, ne mai fiind alta posibilitate de indepartare. RVa ramane doar sa vopsesti ceva pe geaca, gen grafity, modern si abstract.

Le-am scos cu apa si frecat cu o perie din plastic gen aia de covoare. E ok geaca acum

Tu ai spus ca ai spalat-o deja cu mana si nu au iesit petele. Deci m-ai derutat, fiindca doar ai inmuiat-o.
Spalatul de mana se face frecand materialul, nu doar prin simpla scufundare in apa cu detergent.

Este evident, majoritatea petelor de voma, scaun sau de urina iese prin spalare manuala (frecare), mai ales cu sapun de casa. De perie nici nu prea este nevoie. happy

Pai asta e chestia o frecasem si cu mana insa nu cred cam putut acoperii intreaga suprafata

Atunci fii bucuros si poarta-l sanatos!
Alta data dezbraca-ti hainele sensibile inainte de betie! tongue

Întrebări similare