| alysshia a întrebat:

Cum se calculeaza media (fara teze)? As dori sa stiu cum se calculeaza si la romana, mate (cu tezele). Am inteles ca se adauga 0, 5 la fiecare medie.

Răspuns Câştigător
| dannyboy1996 a răspuns:

Deci la materiile la care dai teze... Romana Matematica, etc... Se calculeaza Media notelor (a+b+c)/nr de note Inmultit cu 3, aduni cu teza, dupa care imparti la 4. (Teza reprezinda 25% din medie). Iar la celelalte materii doar media notelor (a+b+c)/nr de note. Funda? big grin

2 răspunsuri:
| deeadeea111 a răspuns:

Pentru romana si mate:aduni toate notele si le imparti la cate sunt in total (mai bine zis media aritmetica a lor )rezultatul obtinut il inmultesti cu3, apoi rezultatului obtinut ii adaugi nota de la teza.In final imparti rezultatul la 4.pt celelalte materii e mult mai simplu faci media aritmetica alor(le aduni si le imparti la cate sunt )ex:10+9+8=27,27:3=9

| Mary1000 a răspuns:

Media(fara teze):se aduna toate notele pe care le ai la materia respectiva si dupa aceea imparti la cate note ai.
Media(cu teze):se aduna toate notele pe care le ai+ nota de la teza si imparti la cate note ai + teza. De exemplu daca ai notele:7, 8,10.Le aduni si iti da 25...si sa zicem ca la teza ai un 8. faci 25+8=33:4=8,25.Sper ca te-am ajutathappy