Numele predicativ este parte componenta a predicatului nominal, fiind exprimat prin substantiv, adjectiv, pronume numeral, verb la un mod nepersonal, adveb. Dupa cum stii predicatul nominal este alcatuit din verb copulativ(a fi a, a deveni, a parea, a ajunge) si un nume predicativ. Mira
Am pu si eu ceva imi puteti raspunde la linkulhttp://www.tpu.ro/......ive-in_1/\
Numele predicativ este parte componenta a predicatului nominal, fiind exprimat prin substantiv, adjectiv, pronume numeral, verb la un mod nepersonal, adveb. Dupa cum stii predicatul nominal este alcatuit din verb copulativ(a fi a, a deveni, a parea, a ajunge) si un nume predicativ. octavian
Se spunea ca la inceputul daciei numai oameni ''perfecti'' din punctul lor de vedere (par blond ochi albastri inalt etc ) aveau voie sa urmeze tronul... iar cm noi nr tragem din daci raspunsul este Romania
Este parte componenta a predicatului nominal, fiind exprimat prin substantiv, adjectiv, pronume numeral, verb la un mod nepersonal, adveb. Dupa cum stii predicatul nominal este alcatuit din verb copulativ
Numele predicativ intra in componenta predicatului nominal si poate fi exprima prin substantiv,pronume,numeral,adverb,verb la modurile nepersonale, adjective. Predicatul nominal este alcatuit dintr-un verb copulativ(a fi, a deveni, a parea, a insemna, a ajunge) si un nume predicativ.
Numele predicativ formează împreună cu un verb copulativ predicatul nominal.
Exemple de verbe copulative:
a fi
Ex: Claudia este isteaţă. (unde isteaţă este nume predicativ.)
a deveni
Ex: Sebastian va deveni aviator. (unde aviator este nume predicativ.)
a ieşi (a deveni)
Ex: Ciocolata va ieşi gustoasă. (unde gustoasă este nume predicativ.)
a se face (a deveni)
Ex: Cosmin şi-a propus să se facă inginer. (unde inginer este nume predicativ.)
a părea
Ex: Băiatul pare deştept. (unde deştept este nume predicativ.)
a se chema
a se numi
a constitui
a rămâne
anonim_4396 întreabă: