Uite si reteta dupa care am facut eu zilele trecute dulceata:
Ingrediente:
120 nuci verzi, 1Kg zahar, 500 ml apa, 1 lingura miere, 1 lingurita scortisoara, cateva cuisoare, una lamaie.
Preparare :
Nucile se curata si se lasa in apa rece 24 ore (iese amareala). Se schimba de 2-3 ori apa.
Se pun la fiert celelelte ingrediente (mai putin lamaia). Dupa ce a inceput sa se lege, se adauga nucile scurse si clatite. Se continueie fieberea ca la orice dulceata pana se leaga. Lamaia eu o tai felii si o adaug aproape de final.
Spor la dulcetuit.
La mine iodul a trecut prin manusi. Dar ce conteaza ca-s nitel "pictata", bunatatea ce-a iesit...
Este o dulceata minunata, merita sa incerci. Uite aici cateva retete din care poti alege:
http://gastronomie.ele.ro/Dulceata_de_nuci_verzi_--r359.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulceata-de-nuci-verzi.html
Sau, poti incerca:
Dulceata de nuci verzi
Ingrediente: 1 kg nuci verzi curatate, 1 kg zahar, 500 ml apa, 100 g miere de albine, 50 ml zeama de lamaie, 2 cuisoare, 1 bucata intreaga de scortisoara, 2 plicuri zahar vanilat
P reparare: Nucile verzi se curata de coaja verde, pana la coaja alba si moale a nucii. Dupa ce au fost curatate, se pun in ap rece, ca sa nu se oxideaze. Nucile se lasa acoperite de apa 24 ore. In acest interval de timp, se schimba de 2-3 ori apa. Se amesteca intr-o cratita, la foc iute, apa, zaharul, mierea si zeama de lamaie. Cand siropul incepe sa clocoteasca, se pun nucile, cuisoarele, scortisoara si vanilia. Dulceata de nuci se tine pe foc pana cand siropul se leaga. Verificam, picurand din dulceata, pe o farfurioara; cand siropul este legat, picturile isi pastreaza forma, fara a sari stropi.
Sursa : Revista Felicia
:) Bafta:)
Timp de preparare:
45 minute (complexitate ridicata)
Ingrediente:
pentru 100 gr. nuci se iau 1 ½ kg. zahar
½ baton vanilie
1 lamiie
3 pahare apa
Mod de preparare:
Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4 ori pe zi. Dupa aceea, apa se scurge si nucile se pun pentru 24 de ore in apa de var, scuturind din cind in cind vasul.
Fructele se spala apoi cu apa rece, se inteapa fiecare nuca in citeva locuri cu furculita si se pun din nou in apa rece pentru 48 de ore.
A sasea zi nucile se scot din apa rece, se scufunda in apa clocotita, se fierb timp de 10 minute si apoi se rastoarna intr-o sita. In siropul fierbinte se pun nucile, vanilie si zeama de lamiie.
Dupa ce dulceata a dat in clocot se ia de pe foc. Cind s-a racit, se fierbe inca o data si aceasta operatie se repeta de trei ori. Dupa aceea, se fierbe pina cind este gata. Rece, se pune in borcane.
Ingrediente:
120 nuci verzi, 1Kg zahar, 500 ml apa, 1 lingura miere, 1 lingurita scortisoara, cateva cuisoare, una lamaie.
Preparare :
Nucile se curata si se lasa in apa rece 24 ore (iese amareala). Se schimba de 2-3 ori apa.
Se pun la fiert celelelte ingrediente (mai putin lamaia). Dupa ce a inceput sa se lege, se adauga nucile scurse si clatite. Se continueie fieberea ca la orice dulceata pana se leaga. Lamaia eu o tai felii si o adaug aproape de final.
Spor la dulcetuit.
Cureti nucile, clocotesti 100 de nuci de vreo 3 ori in ape diferite sa iasa amarul, apoi il lasi pe fos, 100 de nuci +1 kg de zahar
edisonn întreabă:
User20121610 întreabă:
roby223 întreabă: