De obicei, tutorele legal al copilului (parinte, bunic, ce-o fi), in cadrul sedintei cu parintii, poate semna un asemenea act. Adica, toti parintii din clasa trebuie sa vrea aceasta, iar dirigintele sa fie si el, de asemenea, de acord.
Pe urma, nu stiu exact demersul, dar stiu ca trebuie mers la directiune unde acolo se va completa o cerere pentru schimbarea profesorului si, pe urma, o lista cu numele parintilor care vor asta.
Din nou, nu stiu care sunt detaliile precise ale procedeului de la directiune, insa, daca chiar va fi nevoie, se poate intreba acolo pentru neclaritati.
Si, da, pana la varsta de 18 ani, la scoala, orice decizie este luata de parinti. Asta e cea mai importanta chestie!
Spor la scoala!
Da, cum spune dracidus, daca sunteti minori si parintii trebuie sa va sustina, faceti cerere, in care scrieti desigur motivul pentru care vreti sa schimbati profa(trebuie sa fie unul serios, nu ca pur si simplu nu va place de ea), semnati toti cererea, parinti copii, iar daca sunteti majori nu prea mai aveti nevoie de parinti, dar daca si ei va sustin cu atat mai bine. Apoi duci cererea la directiune(adica o poti da dirigintei, normal ea trebuie sa se ocupe de tot, cu toate ca resprectiva profesoara ii este colega de catedra ) iar intr-un consiliu profesoral se hotaraste daca o schimba sau nu. DAR AVETI MARE GRIJA ce motive bagati, ca daca nu o schimba, ati cam dat de dracu(scuze pentru limbaj), se razbuna pe voi. Stiu ca am patit-o pe pielea mea, adica nu numai eu ci toti colegii mei.
Faceti o cerere pe care o semnati toti din clasa si o duceti la directoare.