Desfaci porumbul de foile verzi si il culegi de "matase". Intr-o oala mare, pui porumbii, unul peste altul, iar pe deasupra acoperi cu foile pe care le-ai curatat. Umpli cu apa si pui la fiert. Cand bagi furculita si intra usor, sunt facuti. Alege porumbul tanar (sa aiba foile verzi si boabele sa fie "cu lapte". Cand le spargi sa se scurga o zeama albicioasa.
Atunci cand alegi stiuletele si apesi cu unghia pe un bob trebuie sa fie apos, apoi cureti stiuletele de frunze si daca e mare il rupi in doua. Pe fundul unei oale pui cateva frunze apoi ordonat stuletii si acoperi iar cu cateva frunze. Pui apa pana acoperi frunzele, pui sare si le pui la fiert. Sunt gata cand bobul se inmoaie si e foarte gustos. Pofta buna
Se fierbe pana se inmoaie bobul. Exista[si la piata] porumb dulce, special pentru.fiert