Nu stiu daca exista ceva pe pamant care sa poata fi numit cel mai tare. Caci pana la urma un polizor cu o piatra potrivita pentru fiecare material, poate taia toate materialele (fier, lemn, piatra, diamant, otel si carbon).
In dictionar ar trebui sa se gaseasca cuvantul pe care il cauti. Dar cine poate sti cum se numeste acest cuvant?
Indistructibil. Iar cel mai dur material stiu omului este carbinul, de 40 de ori mai dur decat diamantul, parca
Da, asa e. Nu diamantul este cel mai dur.
Si diamantul ce e?
Este tot din carbon, dar nu e acelasi lucru.
Nuuu, nu-i acelasi lucru. Intre apa care o bei, cea lichida, si apa inghetata care e diferenta?
Serios? Stare de agregare este diferenta, pana chiar si temperatura apei este diferita. Cauta pe net sa vezi ce e diferit intre carbin si diamant
Aha, incepi sa ajungi pe cararea buna. Dar greu si cu ceva munca din partea mea. Asa deci ATOMUL exista in natura sub diferite forme in functie de conditiile la care a fost supus. Voi fi ascultator, voi cauta pe net dar pentru tine si ca sa nu cumva sa se rupa ceva in tine de la prea mult citit iti dau exact unde te duci - Istoric -primele 2 randuri.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Carbon
Deci lumineaza-ma ca eu nu pricep. Si apropo - de carbin nu am auzit, imi explici?
Aha, mersi. Am aflat ceva nou. Ba, mie la tag " carbin " nu mi-a dat nimic dar e drept ca sunt la dracu-n praznic si am mai patit ca unele merg diferit. Am fost si putin confuz crezand ca in loc de carbon a scris carbin ca i-a patinat dejtu. Studiata mai atent treaba am gasit carbin cunoscut ca Q-Carbon pe afara. In rest, bine ca stiinta merge bine, nu am nimic impotriva.
A, eu credeam ca tu nu ai ceva mai bun de facut si ca incepi cu astfel de intrebari da' de fapt tu credeai ca am scris gresit. Carbinul este cunoscut si sub numele de carbon acetilenic liniar si a fost gasita recent o metoda de a produce acest material intr-o forma stabila, dupa cum, cred, ai citit si in link-ul oferit de colegul nostru, TacaPaca. In cazul asta imi cer scuze pentru ca am fost necioplit
Nu-i bai, o simpla neintelegere. Am gasit intre timp si niste surse straine si nu vreau sa te contrazic. Oricum ar fi niste diferente - se poate produce doar la dimensiuni nano, se poate folosi in electronica, medicina, piese de dimensiunile diamantului si cu toate utilizarile lui inca nu se pot face. Toate bune, am mai aflat ceva. Dar - daca ii trece prin cap cuiva sa stropeasca piesele motoarelor cu pelicula de carbin? Eu sunt si sofer si mecanic, pe o parte castig, pe o parte pierd. Pe cine votez? M-ai pus pe ganduri
Mecanic si aici. Cam pierdem, zic eu
Mai copii, nu va certati voi aiurea, ca e carbin, ca e Q-carbon, ca e carbon simplu, nu e tot carbon, si doar structura moleculara difera, asa cum Popescu_Eugen_1964 afirma?
Industructibil nu este, deoarece acest cuvant se refera la ceva ce nu poate fi distrus; dar este nevoie de un cuvant care se refera la ceva ce poate sa distruga totul.
Stiu, dar o dar un cuvant mai potrivit nu gasesc, decat daca il luam in calcul pe "atotspargator"
Suna bine si atotspargator.
anonim_4396 întreabă: