Practic, ce prezinti tu acolo, se numeste forjare in matrita inchisa, adica procedeul de baza este etapa pe care o realizezi tu.
Ce se intampla inainte sunt etape ajutatoare (debitare, incalzire, preforjare (preforjarea consta dintr-un procedeu normal de forjare libera, fara matrita)).
Prima etapa de forjare de care amintesti se numeste preforjare, si e necesara atunci cand forjezi in matrita, pentru a aduce materialul la o forma apropiata configuraţiei locaşului matriţei.
Forjarea propriu-zisa are loc in matrita, si poate sa conste din una sau mai multe operatii de matritare succesive, in funcţie de mărimea şi complexitatea piesei.
Preforjarea de care spuneți dvs, se face doar la piese mai măricele de obicei de la 8/10kg in sus, iar după vin forjate, dar piesele mai mici odată ieșite din cuptor vin direct forjate fără sa mai fie nevoie a le da o formă cât de cât potrivită pentru matriță. eu mă ocup de faza de după ce sunt forjate piesele, după ce au fost preforjate și forjate. cand ele sunt reci și au deja formă perfectă. la mine vin piesele și eu trebuie să le sablez iar după sa le pun în o matriță încălzită și sa le bat odată, iar după bătaie, piesa este mai lucioasă și are o grosime mai precisă.
La asta mă refeream... sper ca a-ți înțeles. aveți idee cum s-o numii?