Psihologic nu știu; spiritual înseamnă ispită. Ispita nu este păcat; ci dacă înfăptuim ispita acest lucru înseamnă păcat.
Vindecarea se găsește pe partea spirituală și nu psihologică.
Pentru că Dumnezeu este spiritual, El este Duh după cum spune Biblia. Și El ne poate ajuta.
Orice gând rău care ne vine în minte noi nu trebuie să zăbovim asupra lui. Păsările vin, dar noi nu trebuie să le lăsăm să-și facă cuib în capul nostru.
Aceasta este o educație cu care mintea noastră se va obișnui, până acolo încat astfel de gânduri vor dispărea cu totul din mintea noastră și niciodată nu ne vom mai aduce aminte de ele. Iar educația aceasta este de natură repetitivă. Trebuie depus efort de a nu zăbovi asupra acestor gânduri. Schimbarea nu se va produce peste noapte, ci în timp. Dacă ne vom îndrepta gândurile către Dumnezeu, mintea noastră va putea fi ajutată în lupta ei, și nu va fi lăsată singură. Chiar dacă am căzut, ne ridicăm și continuăm eforturile; pentru că nu avem nimic de pierdut. Ci curând ne vom bucura de biruință totală.
Nu stiu daca in romana e utilizat acelasi termen, dar cred că te referi la intrusive thoughts. Una dintre cauze poate fi OCD( obsessive-compulsive disorder), care, de cele mai multe ori apare ca urmare a unor traume din trecut.