| 9eMMy3 a întrebat:

Cum se poate cumpara o masina din Italia fara "passaggio di proprietà" ca mai apoi sa fie dezmembrata in Romania de catre un particular?
Ma gandeam sa incep cu cateva masini iar mai apoi sa fac totul cu acte in regula.
Numai ca nu stiu sincer de unde sa incep. cum sa cumpar masinile ce acte imi trebuie, cum sa le aduc in tara fara sa ma rupa la bani.
Stiu ca pot sa scot toate piesele de pe ia iar mai apoi carcasa sa o dau la fier vechi pentru a avea dovada ca masina a fost dezmembrata.
Daca cineva poate sa imi dea vreo sugestie este binevenita.

5 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Eu am facut asta. Se face contract VC intre italian si roman, duci masina in Ro, duci caroseria sau numai tabla decupata cu seria la un REMAT autorizat ( poate si seria de motor, nu stiu ). In baza adeverintei de distrugere REMAT, contract VC ca esti proprietatr, CIV si talon Italia, politia iti radiaza masina dar trebuie sa predai si numerele Italiene. Cam asta e traseul. Trebuie sa verifici sa nu se fi schimbat ceva intre timp + fiecare birou de radieri mai are regulile curtii proprii ( hotarari locale ). Dar - Nu e rentabil decat daca aduci un TIR incarcat la greu cu marfa care se cauta. Concurenta e mare, vinzi f greu.

| 9eMMy3 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

De radiat trebuie facut in Italia sau se poate si in tara?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru 9eMMy3):

O masina inmatriculata in orice Stat UE poate fi radiata de orice birou de inmatriculari din Ro. Acum imi dau seama ca nu stiu daca cere de la fisc sau nu ceva daca tu o dezmembrezi. Ca sa fii la curent, ca eu am facut manevre mai de mult, difera si de localitate - Te duci la un birou care face la masina de scris acte auto ca acolo fac toti dosarele de orice fel. Dai de o cioco la fete, sef/sefa si iti iei pixul la tine si scrii tot. Ai si pe Google. Sunt firme care contra comision fac tot ca au si pile la biroul de taloane. E posibil orice vrei doar sa stii ce trebuie sa bagi la dosar, ce sa ceri cand iei masina.

| TurkuNellu a răspuns:

Mașina mai întâi trebuie scoasă din circulație nimeni nu ți-o senza passaggio Proprietarul dacă o vinde fără pasaj este obligat sa anunțe scoaterea din circulație dacă un el plătește încontinuu taxele mașini Asigurarea anuală și revizia mașini. Anularea talonul mașini. Pt tu dacă vrei sa bagi în țară mașini sunt serii de motor pe care nu lo poți demonstra ca a fost cumpărată și radiata mașina.

| 91ene324 a răspuns:

M-am gandit ca s-ar putea sa va ajute: eu tocmai mi-am luat o masina din Germania si a fost nevoie sa traduc actele pentru a o inmatricula in Romania. Am gasit aceasta firma in Bucuresti care are preturi foarte bune si care mi-a oferit si traducerea foarte repede:
http://www.traduceriacteauto.ro/
Poate va foloseste si voua! Drumuri usoare tuturor!