| dani9354 a întrebat:

Cum se prajeste nuca? va rog repede sunt in criza de timp

Răspuns Câştigător
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Pui nuca intr-o tava (eu pun hartie de copt in tava) si dai tava la cuptor (ai grija sa fie incalzit bine). Tebuie sa ai grija sa scoti din cand in cand tava si sa misti miezul de nuca, pentru ca sa nu se arda. In 10 de minute ar trebui sa fie gata. Dupa ce se raceste putin, freaca miezul de nuca intre palme, ca sa dai jos coaja.

5 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Se decojeste se pune in tigaie fara ulei, doar cu sare si putina apa apoi se trece la actiune (prajeala). happy Dupa miros si ochi se hotareste cand e gata. Ar trebui sa arate putin mai maroniu, usor tare si se exfoliaza prin frecare in palma.

| antonemarian a răspuns:

Eu o fac cu zahar, ca iasa ca niste bomboane. Se topeste zaharul pe aragaz, dupa care bagi nuciile decojite acolo. Le mesteci toate si voila. Ai bomboane big grin

| pisika a răspuns:

@antonemarian: suna.delicios!

| 44-mytel a răspuns:

In cuptorul de la aragaz se prajeste mei bine si la foc mic. Dureaza cca 20-30minute. Miezul prajit trebuie sa aiba o culoare usor maronie. Nu se sareaza, daca folositi miezul la prajituri.

| Clumsiii ™ a răspuns:

Pai intai le speli bine si le pui in tigaia incinsa, si dupa ochi iti dai seama.