Iti voi da reteta completa, desi sunt mai multe tipuri de sushi, eu o voi scrie pe cea originala.
Pentru orez :
-400 g orez
-3 linguri otet alb
-1 lingura zahar
-1 lingura sake(distilat de orez tipic japonez, cu un continut alcoolic de 15-18 grade, frecvent folosit in bucataria orientala)
-1 lingurita sare.
Pentru peste:
-120 g file de ton proaspat.
-120 g file de somon proaspat.
-120 g file de peste-spada proaspat.
-60 g radacina de ghimbir.
-10 g hrean
-3 foi de alga nori
-1 castravate
-sos de soia.
Pregatire: 20 minute
Preparare:15 minute
Dificultate: mica
Vin: Spumant traditional Cricova demisec ( optional, la masa)
Preparare:
Fierba orezul si scurge-l.
1.Amesteca zaharul cu sare, otet si sake.Condimenteaza orezul cald cu sosul obtinut. Taie fileurilede peste fasii subtiri.
2. Pune pe o hartie umeda o foaie de alga, acopera-i suprafata cu 1/3 din cantitatea de orez, lasand libera o margine lata de 2 cm pe latura cea mai lunga.Asaza pe mijloc, intr-un singur strat, fasiile de peste-spada, apoi ruleaza strans alga, formand un rulou compact.Repeta operatiunea cu celelalte doua foi, punand pe fiecare, peste orez, cate o jumatate din fasiile de castravete.Asaza apoi pe o foaie fasiile de ton si pe cealalta fasiile de somon, apoi ruleaza-le strans.Lasa rulourile sa se odihneasca cel putin o ora, apoi taie-le rondele cu grosimea de 3-4 cm.
3.Amesteca ghimbirul tocat cu hreanul ras, formeaza 8 bilute si trece-le pe jumatate prin sosul de soia.Serveste dupa gust, cu bucatele de castravete in otet.
Asta scrie in cartile de bucate de la Adevarul, "DELICII IN BUCATARIE"
Iei pestele, il tai, ii scoti oasele, ii scoti otrava(daca are), pregatesti un sos de care vrei, mananci.