Frigiderul este cel care menţine alimentele proaspete. Ştiaţi că este nevoie şi de o mică atenţie în păstrarea şi aranjarea alimentelor în frigider?
Vă oferim câteva sfaturi care sperăm că o să vă ajute pe viitor:
1.Fiecare preparat gătit trebuie să fie acoperit pentru a evita să se amestece mirosul cu al altor alimente. Dacă nu folosiţi capace puteţi încerca folia de plastic.
De asemenea, există şi recipiente din plastic care se pot dovedi extrem de utile.
2. Mâncarea se alterează dacă este băgată la frigider cât este caldă.
3. Pungile din hârtie sunt potrvite pentru a se păstra lămâile sau ardeii.
4. Carnea care s-a dezgheţat parţial nu trebuie să mai fie recongelată. Nu uita că este recomandat să se dezghete carnea sau pestele în frigider sau la cuptorul cu microunde şi nu la temperatura camerei pentru ca în acest mod este protejată de bacterii.
5. Ţineţi fructele şi legumele separat deoarece fructele pot cauza îngălbenirea legumelor.
6. Evitaţi înghesuiala în frigider pentru ca aerul rece să poată circula.
7. Pentru a combate mirosurile din frigider folosiţi produse speciale din comerţ sau chiar o bucată de pâine îmibibată în oţet.
8. Maioneza sau preparatele cu maioneză nu trebuie să fie păstrate mai mult de 24 de ore.
9. Dacă vreţi să menţineţi ardeii iuţi mai mult timp proaspeţi, scoateţi-le seminţele înainte de a fi depozitaţi la rece.
10. Pe rândurile de sus ale frigiderului se pune mâncarea pregătită şi pe cele de jos alimentele nepregătite termic încă.
11. Alimentele care pot să curgă trebuie să fie puse în recipiente acoperite şi nu în pungi.
12. Nu puneţi pe acelaşi raft alimente preparate şi alimente nepreparate. Se pot transmite mult mai uşor bacteriile dacă sunt poziţionate în acelaşi loc.
13. Înainte de a pleca în concediu asiguraţi-vă că aţi golit frigiderul. Ca să fiţi siguri că o să dispară orice urmă de miros, scoateţi-l din priză şi puneţi în el o farfurie cu lapte fierbinte.
Ce alte sfaturi de păstrare a alimentelor mai cunoaşteţi?
Http://www.121.ro/content/article_print.php3?article_id=1005&page_nr=1
fundita pls.:X
Carnea nu se pune la dezghetat in afara frigiderului se scoate din congelatopr si o lasi in frigider pana sa dezcongeleaza
Legumele se pun intodeauna in partea de jos in zona compartimentata, pentru a-si pastra calitatile si umiditatea
Din cate stiu, toate alimentele trebuie acoperite.
Pateul trebuie depozitat in alt bol de sticla si nu trebuie consumat direct din cutie.
vladuutz întreabă:
nini_femme întreabă:
anonim_4396 întreabă:
User20121610 întreabă:
roby223 întreabă: