Regii, de exemplu nu puteau sa se deplaseze pe vremea lor, pentru ca puteau fii atacati/furati.Sau ma rog...si ca sa vorbeasca de la capatul celalalt cu alt rege, ii trimitea prin scris "declaratii..." cu o semnatura alaturata pentru a fii dovedit ca el a zis, daca era sa trimita pe omul care duce scrisoarea nu stiu dar poate omul ala a inteles "Doriti o ciorba de sosete?" in loc de: DECLAR RASPUNS CASTIGATOR LUI RECICLEZ.
Lol.
Păi unii mai emancipaţi au avut nişte idei pe care au vrut să le scrie, adică să rămână o amintire, o dovadă a ideei respectivă ca să citească generaţiile viitoare
Scrisul a fost inventat pentru a pastra amintiri sau a comunica de la departare(ca doar pe atunci nu existau telefoane).
Cum puteai tu trimite mesaje...cum puteai vb pe mes... fara microfin.ca iti dai seama ca atunci cand sa inventat scrisul nu existau reportofoane si tot felul de masinari dastea.mai bine intreaba dc sa inventat matematica.ca sa ne faca noua viata un chin
Aparitia scrisului incepe o data cu aparitia statului, este nevoie de scris pentru a transmite urmasilor anumite cunostinte sau un anumit mesaj, in Egipt, pe cand erau sub robie se folosea scriul pentru a transmite persoanelor ce uramau sa fie faraoni, lucrurile pe care voiau sa le termine faraoni anteriori. Scrisul este important si in domeniul scolii. Trebuie sa scriem in caiete pentru a putea citi, astfel retinand lectia sau povestea care ne-a fost predata. Fara scris, in domeniul scolii sau exemplul pe care l-am dat mai sus, nu am putea retine nimic. Si este mai convenabil sa scrii decat sa iti tot repete cineva lectia pana o retii, in Orientul Antic se baza pe memorare, iar daca nu reusau sa retina erau batuti.
cascada555 întreabă: