| Lightning1997 a întrebat:

Daca am bagat un cablu(stecher) in priza si era putin ud pot aparea probleme? A trecut ceva timp si priza este ok, nu a facut scurtcircuit.Mai pot aparea probleme sau doar pe moment a fost periculos? Nu l am mai scos, a ramas bagat in priza.Intreb pentru ca nu ma prea pricep.Multumesc.

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Momentan nu s-a intimplat nimic deoarece ai priza cu împămîntare, atit cablul de alimentare a masinii de spălat cit si priza este cu impămintare si cu protectie la scurt circuit, ca daca priza nu avea împămintare sau ștecherul masinii ori firul de alimentare erau prost izolate nu numai ca facea scurt, dar te curenta rău de tot, nu mai pune in priză ștechere ude, cabluri prelungite in special la fiare de călcat, la frigidere masini de spălat, aere conditionate unde curentii sunt mari adica sarcina de curent este enormă, ca poti lua foc se supra incalzesc firele din perete care si asa sunt vechi de cand e blocul sau casa depinde stai la bloc stai la curte, firele alea au fost construite acum 30- 40 de ani, cand nu exista aparatura care este azi, masini de spălat, aere conditionate care consumă kilowati de curent, firele astea sunt din sîrmă ordinară, nici măcar cupru, care se poate topii la un scurt circuit masiv, produs de o masină de spălat, care consumă curent mult, deci fi atent pe viitor sterge bine cu o cîrpă uscată bornele de la stecherul masinii, sa nu fie ude, umede, si numai după ce sunt bine uscate le poti pune in priză.

| Lightning1997 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Blocul e destul de nou, peretele e din rigips....deci sa stau linistit, nu se mai poate intampla nimic? O sa am grija pe viitor, normal.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Lightning1997):

Daca nu mai bagi nimic ud, umed la priză nu ai nicio problemă.

| Lightning1997 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Da,dar oricum nici nu l am mai scos, nu am mai umblat la priza.

9 răspunsuri:
| TeRogLasama a răspuns:

Nu te mai speria ca nu se mai poate intmpla nimic.Probabil nu era suficienta apa in cat sa provoace un scurt circuit.Nu iti face probleme, ca nu mai e nimic la priza.Dar data viitoare evita sa mai bagi stecherul cu apa pe el

| Lightning1997 explică (pentru TeRogLasama):

Oricum nu l am mai scos...a ramas bagat in priza, asa il tin eu de obicei, este vorba de un stecher de la masina de spalat...

| TeRogLasama a răspuns (pentru Lightning1997):

Pe viitor sa eviti sa mai bagi in priza stecher cu apa pe el poti sa faci scurt si sa ia foc casa.Primesc funda?

| Lightning1997 explică (pentru TeRogLasama):

Am inteles, asa voi face.Multumesc.

Răspuns utilizator avertizat
| KEiGHT a răspuns:

Sa nu fi fost ud intre pinii ce intra in priza, in rest nu e problema, sa nu calci cu picioareel goale pe fir insa cat timp este ud firul, curentii sunt vagabonzi daca nu ai impamantare!