| FOOLSmanXxl a întrebat:

Daca am primit decizia luna trecută (17.05.2020) primesc pensia luna asta adica pe 15 cand primesc toți pensiile?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai primit decizia, dosarul e rezolvat.
Așa ar fi să fie, cum zic toți. Eu te previn să nu te sperii, dacă întârzie o lună și primești apoi retroactiv.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu am primit pensia dupa 6 luni!

| sierra1 a răspuns:

Așa ar trebui - depinde de hărnicia/lenea celor de la casa de pensii. Dar dacă nu vine acum, ulterior vin două

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din această lună ai dreptul la pensie.
Astfel în această lună ai dreptul la pensie. Pensiile sunt distribuite dealungul lunii în funcție de litera din alfabet a numelui pensionarului, căci nu poate poștașul să distribuie la toți de o dată. Dar datorită birocrației, s-ar putea ca să nu ajungă la poștă banii tăi pe luna aceasta. Astfel se poate întâmpla ca luna asta să nu primești încă pensia referitoare la iunie 2020. În acest caz, vei primi deodată cu pensia lunii iulie și pe cea de pe iunie, după care vei primi regulat.

| FOOLSmanXxl explică (pentru sadrian46):

Dosarul are aproape 4 luni! Toți imi zic ca primesc luna asta

| FOOLSmanXxl explică (pentru sadrian46):

Cineva cunoscut după ce a primit decizia si a avut 3 luni la dosar a primit pensia! Asa a fost acum 1 luna

| sadrian46 a răspuns (pentru FOOLSmanXxl):

Da. așa cum am spus eu, asta se întâmplă.
Analiza dosarului și decizia de pensionare o face un serviciu, un grup de funcționari, pe care șeful lor pune o semnătură care este un act legal, o lege prin care primești pensia până mori.
Apoi această decizie merge la o contabilitate, serviciu financiar, care dintr-u cont unde sunt miliarde de lei, ți se alocă și ție de acum încolo lunar pensia ta. Dar nu ești singurul sunt mii de pensionari noi. Acest serviciu financiar ia fiecare decizie în mână și din hârtia aceea lungă o transformă într-un cont al pensiei dtale. Aceasta nu se face cu PC-ul ci manual. De asta durează. Apoi contul se integrează în relația pe care Casa de Pensii o are cu poșta sau cu băncile, dacă primești pensia pe card. Din nou, nu automat, ci cu acte și hârtii, în birou, deci birocrație. Și au trecut 3 luni. Dar decizia, legea curge pentru tine de la data emiterii deciziei. Asta se ia în calcul și se repercutează în acte. De aceea, chiar cu 3 luni întârziere, primești tot ce a decis legea, prin decizia de pensionare.

| sadrian46 a răspuns (pentru FOOLSmanXxl):

Dacă ai primit decizia, dosarul e rezolvat.
Așa ar fi să fie, cum zic toți. Eu te previn să nu te sperii, dacă întârzie o lună și primești apoi retroactiv.