| grigor3 a întrebat:

Daca armata redevine obligatorie,dar tu esti in timpul facultatii, te ia de laf acultate ca sa faci armata?

15 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod sigur ca efectuarea serviciului militar, ca militar in termen, nu va deveni obligatorie decat in situatiile prevazute de legea serviciului militar, pe care retin ca ti le-am citat la o intrebare anterioare.
Sustin aceasta avand in vedere si legea rezervistilor voluntari, intrata in vigoare din acest an.
In orice caz nu te va obliga sa faci stagiul militar in timpul facultatii, eventual se va face o pregatire de scurta durata, asa cum era si inainte pentru absolventii de facultate, respectiv serviciul militar cu termen redus (TR).

Bula
| Bula a răspuns:

Daca armata devine obligatorie, atunci e bai mare, de razboi.
In razboaiele anterioare, multi tineri au fost recrutati cu forta, chiar de pe bancile scolii, iar dupa cateva saptamani au fost trimisi pe front, ca "umlutura de tun" sau chiar piloti dupa 2-3 luni de "instructie".

Pe timp de pace, cei care au reusit la facultate au facut armata cu termen redus (TR-istii): 9 luni inainte sau 6 luni dupa facultate.

| sorinake a răspuns:

NU!
Si cand era obligatorie, cei care intrau la facultate erau scutiti de armata pe perioada celor 4 sau 6 ani de facultate.

| KronstadtResurrection a răspuns (pentru sorinake):

Gresit. Cei admisi la facultate faceau armata la termen redus (TR), ei fiind numiti TR-isti de catre ceilalti militari.

| sorinake a răspuns (pentru KronstadtResurrection):

Eu iti spun cazul meu asa ca nu imi poti spune ca e gresit. Poate vorbesti de o alta generatie.
Eu am fost la recrutare, am intrat la facultate si pana sa termin facultatea s-a scos obligativitatea stagiului militat.

| KronstadtResurrection a răspuns (pentru sorinake):

Atunci, ai postat doar ca sa te afli in treaba. Eu vorbesc de toate generatiile, inclusiv a ta. Trebuia sa specifici ca situatia ta a fost o exceptie si care a fost cauza, nu sa generalizezi.

Citez ce ai scris mai sus : "Cei admisi la facultate faceau armata la termen redus (TR)"

Acum spune-mi cand faceau cei admisi la facultate armata.

Si nu in ultimul rand, vazand cate intrebari "inteligente" a pus autorul cu privire la stagiul militar ti se pare normal sa ne contram noi doi? laughing)

El a spus "in timpul facultatii". Acesta este motivul pentru care eu am zis "Nu". In timpul facultatii.
Pentru ca din ce stiam TR sa facea, cum spunea si Bula, inainte sau dupa facultate.

| Freya1 a răspuns:

Sincer eu as vrea sa revina armata si sti de ce pentru trei motive.
1.Sa fie lumea mai pregatita din punctul asta de vedere si sa ne putem apara mai bine in fata inamicului daca va fi cazul deoarece avem foarte multe fetite in loc de barbati
2.Deoarece ar fi mai multa disciplina si ar da o ocupatie si hotilor, violatorilor sau celor care fraca menta pe ajutor social
3.Sa primesti si tu citatie acasa ca prea esti speriat de bombe pe tema asta si nu inteleg de ce ca nu te mananca nimeni dor devi mai disciplinat laughing

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Freya1):

Respect pentru punctul 1, mai ales ca vine din capul unei fete.

| DovleacTurbat a răspuns:

Ai fii in stare sa faci 4 facultati 5 mastere si 3 doctorate ca sa nu o faci a? rolling on the floor Dar de ce ti-e teama asa tare?

| RzV28 a răspuns:

Armata nu va mai deveni obiligatorie prea curand. Ce se aude sunt doar discutii si initiative ce nu vor putea fi puse in practica asa repede. De foarte multi ani se tot vorbeste ca armata va deveni obligatorie si nu s-a concretizat nimic. Asa ca nu are rost sa iti faci griji de armata, pana termini tu facultatea cu siguranta nu va deveni armata obligatorie si chiar daca ar deveni tu vei ramane in continuare la facultate, statul nu isi propune ca toti sa devina soldati si doar sa aiba o minima pregatire care sa ii ajute in caz de forta majora.

| grigor3 explică (pentru RzV28):

Ok,dar daca gen, as vrea sa fac 2 facultati imi permite timpul daca e sa devina obligatorie facultatea? adica te lasa 8 ani sau chiar 10 fara armata? ca pana la urma n-o mai faci niciodata daca e pe asa rolling on the floor

| RzV28 a răspuns (pentru grigor3):

Daca e sa devina vreo data obligatorie armata si isi doresc sa faca orice tanar armata vor gasi solutii. Nu cred ca daca acum ar deveni obligatorie ar mai fi ca inainte, sa faci cel putin 2 ani de armata intr-o unitate aleatorie si sa stai acolo uitat de lume. Probabil se va face doar un program de instructie care sa invete populatia macar sa tina o arma in mana. Nici cei care devin acum soldati nu fac cine stie ce armata, se face un program de instructie de 3 luni si dupa devin soldati asa ca daca se doreste se poate face la fel cu oricine indiferent ca e la facultate sau nu, ii gaseste 2-3 luni timp sa faca armata si gata, e pregatit de razboi. Dar cum am mai zis, nu se va intampla asta prea curand, avem probleme mai mari in tara decat armata si nu se gandeste nimeni asa serios la treaba asta.

| grigor3 explică (pentru RzV28):

Ai dreptate, dar oricum 3 luni n-ar fi problema! deci zici ca daca ar deveni sigur nu ar mai dura 1an, maxim 3-6 luni, nu?