| grigor3 a întrebat:

Daca e un cutremur puternic si eu dorm in timpul ala am sanse sa imi pice tavanul de la apartament pe mine? dar la un cutremur mic?

9 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Blocul in care locuiesti din ce an a fost construit?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Tu chiar nu picepi ca esti plin de ghinion?

| 4StarLight a răspuns:

Depinde de structura blocului, majoritatea blocurilor au fost proiectate special ca să reziste unui cutremur puternic, ca cel din 1977. Dacă stai la un bloc nou, construit în ultimii ani nu știu să-ți spun dacă da sau nu, dar cele mai vechi au fost gândite în acest fel, tocmai ca să nu pună nimănui viața în pericol! La un cutremur mic doar îl simți dar la unul mare însemnând peste 7 grade, ar trebui cel mult să se fisureze pereții și asta este foarte puțin probabil, doar dacă stai la casă. Sper că nu am zis prostii pe aici, oricum dacă am greșit ceva nu mă deranjează sau fiu corectată! Pentru mai multe informații cred că poți contacta administratorul blocului, el ar trebui să știe tot despre structura lui. Sper că te-am ajutat!

| SebiE30 a răspuns:

Salut la un cutremur mic sunt sanse foarte slabe. Depinde acum si cum e construit blocul, sunt epave de blocuri care mai au putin si cad si fara cutremure, sunt si blocuri mai bune. Insa daca e un cutermur foarte puternic gen. 6 grade. 7, 8. sunt sanse foarte mari sa cada. Ultimul cutremur puternic din Romania a fost in anul 1977 si a avut magnitudinea de 7, 2-7, 3 grade, a fost foarte puternic si au fost numeroase daune, si foarte multi morti...

| grigor3 explică (pentru SebiE30):

Pai si daca murim? ca doar se poate intampla asta oricand! nu se iau masuri?

| SebiE30 a răspuns (pentru grigor3):

Daca murim ce masuri sa se ia? Suntem in Romania... Se iau masuri abia dupa ce se intampla o tragedie. Si tot raman nereguli. E pe noroc aici daca esti singur in casa si tavanul a cazut peste tine... Se intampla. Gandeste totusi pozitiv, sper ca te-am ajutat cu informatiile oferite, salut!

| missfatadelatara a răspuns (pentru grigor3):

Încă n-au înviat morții. Poate tu o să fi primul.

| Andrey_Andrey_1995_GaFN a răspuns:

Pai daca e un cutremur de 6, 9 sau 7, 0, iti poate cade tavanul in cap dar daca ai o casa rezistenta, e ok. De exemplu, cand mama mea si matusa mea erau mici, a fost cutremurul din 76', si nu le-a cazut tavanul deloc si nici acum ca tot acolo stau. Sper ca te-am ajutat! Bafta!

| untu a răspuns (pentru Andrey_Andrey_1995_GaFN):

Cutremurul nu a fost in 1976, ci in 04 Martie 1977!