| mtw123 a întrebat:

Daca pici traseul a 3 a oară ce trebuie sa faci? Ce taxe trebuie sa plătești? Mai merita sa dai?

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa fiecare nereusita trebuie sa mai faci cel putin 6 ore de conducere.
De la 1 februarie a.c. nu se mai plateste taxa de examinare, indiferent de cate ori sustii proba teoretica sau practica.
Fii atent ca scoala de conducere este valabila doar 1 an de la terminarea cursurilor. Daca nu reusesti sa obtii permisul in aceasta perioada va trebui sa repeti scoala de conducere si ambele probe, teoretica si practica.
Ca merita ori nu sa sustii proba practica doar tu poti decide, in functie de cum te descurci. daca nu te descurci deloc atunci este bine sa renunti, s-ar putea sa fii un dezastru pe drumuri.

| mtw123 explică (pentru Ioandelasal):

Este valabilă de cand ai luat sala sau de cand ai terminat ultima ședinta?

| Ioandelasal a răspuns (pentru mtw123):

Perioada de 1 an incepe de la terminarea scolii de conducere, aceasta data este trecuta pe fisa care o primesti de la scoala.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai picat examenul de 2 ori, atunci soferitul nu prea este pentru tine.
Daca ai picat si a treia oara, atunci renunta definitiv, cheama-ti taxiu la nevoie.

| An3treiu a răspuns (pentru Bula):

Sincer nu te supara dar i o gandire groaznică am un pireten care a dat de 12 ori traseul si l-a luat si conduce de 10 ori mai bine decat un sofer este mai responsabil si merge cu prudenta asta inseamna ca daca pici de 2 ori gata renunti inseamna ca in viata ar trebui sa renunti imediat si ceea ce sfatuesti din punctul meu de vedere este foarte gresit + ca il si descurajezi! Asta nu inseamna ca daca tu ai luat din prima traseul gata esti sofer de nota 10 stii sa conduci, nu a luat de prima data deoarece poate a avut emotii poate nu s-a simtit bine in preajma politistului. + ca nu tu decizi daca soferitul este de el pentru ca nu l-ai vazut niciodata conducand!

| Bula a răspuns (pentru An3treiu):

Vezi, eu ma feresc intocmai de cei cu asemenea muntalitate.

Daca nu iei un examen din prima, mai poti incerca si a doua oara.
Insa, daca se repeta si a doa oara sa pici examenul, atunci inseamna ce ai probleme ori cu dexteritatea, ori cu capacitatile intelectuale, de decizie sau memorare. In nici unul din aceste cazuri nu este indicat sa iesi in trafic, fiind pericol public, pentru ALTII.

Cunosc persoana care conduce masina (profesionist! ) cu doar o singura (!) mana, iar in aproape 20 ani nu a produs nici un accident! A luat carnetul din prima si este stimat de toti care-l cunosc.

| An3treiu a răspuns (pentru Bula):

Deci tu imi spui ca daca iei din prima sau a 2 esti mai responsabil? Cum se face cunosc o persoana nu a dat bani sau ceva la traseu a luat din prima iar la o saptamana i-sa retinut permisul pentru viteza excesiva si incalcarea regulilor de circulatie, asa ca nu mai spune iei din prima nu esti un pericol public acolo gresesti enorm de mult si sper sa iti dai seama, exista zile si zile azi poti conduce bine maine foarte prost! Deci daca iei carnetul din nu stiu cate incercari crede-ma intrii cu experienta in trafic mult mai buna deoarece acele 15 sedinte nu esti experminetat dar unul care face mai multe ore asa te praf cum e v-a avea un pic de experienta. Pana la urma nu toti sunt facuti pentru asta, dar daca te ambitionezi si vr sa te depasesti il poti lua!

| Bula a răspuns (pentru An3treiu):

NU am spus ca esti neaparat responsabil daca iei din prima sau a doua.
Mai mult, cunosc multe persoane care nu sunt responsabili, chiar si daca nu conduc (masina).
Si sunt si multi conducatori iresponsabili, alesi "democratic", fara vreun examen de "conducere" sau psihiatric.
E mare gradina Domnului...

| IRon110414 a răspuns (pentru Bula):

Uneori te pica fara motiv, doar pentru ca au ei o zi mai proasta, ba chiar isi propun de la inceput sa te pice si daca nu au ce greseala sa ti gaseasca, te conduc bine peste 30 de minute si te scot de pe traseu pana nascocesc ei un motiv. Am un prieten care a condus perfect si nu a luat permisul, iar examinatorul si a cerut scuze ca l a picat (doar pentru ca era prima oara).

| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai picat deja de 3ori, cel mai bine este sa nu mai dai deloc, insemand ca nu esti facut sa fii sofer, neavand abilitati/indemanare sa sofezi o masina.
In cazul asta, decat sa omori pe cineva pe sosea, mai bine ramai pieton, ca sincer, nu-i nevoie ca toti sa fiti soferi.

| aXy99 a răspuns:

Eu zic sa incerci si a 4-a oara. Perseverezi. Poate ai picat din cauza emotiilor. Tu stii mai bine.

| mtw123 explică (pentru aXy99):

Aici ai mare dreptate. Cu instructorul conduceam bine si nu aveam probleme, dar cu polițistul ma apucau niște emoții si nu mai știam nimic de mine.