| DanielDanny a întrebat:

Daca sunt la o firma de internet si cablu de un an (cu contract pe 2 ani) pot sa ma mut la alta firma, pe motiv ca toti din bloc o sa puna aceeasi la acea firma?

Adica eu am fost primul care a pus cablu si net de la o firma, si acum altii vor sa punem toti de la alta firma si vreau si eu sa ma mut la ea dar daca mai am un an de contract la astia vechi, ce fac? Ca trebuie sa bagam toti odata, pentru ca o parte din lucrari se fac si subteran, e mai complicat dar n-are legatura cu intrebarea!

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

~sunt la o firma de internet si cablu de un an (cu contract pe 2 ani) pot sa ma mut la alta firma~

sigur că poți, urmărește doar in contract, ce scrie (dacă scrie) dacă pleci mai devreme de cei 2 ani contractuali

| Wr3nch a răspuns:

Iii suni, zici ca renunti la contract, mai platesti o luna ca o sa mai fi conectat 30 de zile si aia e.

| dannyel86 a răspuns:

Trebuie citite conditiile de reziliere din contractul facut cu furnizorul de televiziune / internet si ce obligatii iti revin in aceasta situatie.
https://www.ancom.ro/oportunitati-cariera_4855

E recomandat sa discuti direct cu furnizorul tv / net, pentru a incheia colaborarea pe cale cat mai amiabila.

| mi25 a răspuns:

Da, contractul este pe 2 ani, dar nu te obliga sa stai doi ani la acea firma.
Daca in contract este trecuta clauza ca nu poti sa intrerupi contractul decat cu plata unor despagubiri, este o clauza abuziva. Poate sa-ti ceara despagubiri in sensul in care tu ai luat de la firma, pentru cei doi ani, un telefon sau alt dispozitiv la pret subventionat de firma. In acest sens trebuie sa platesti aceste dispozitive (telefonul) la pret de piata, asa cum il are firma in magazinele ei. Nimic mai mult.
Daca vrei sa intrerupi abonamentul, indiferent in ce conditii te afli, faci cerere in scris si firma este obligata ca la 30 de zile sa intrerupa legaturile.
Poate ulterior sa-ti vina sa platesti o anumita suma. Atentie: verifica din ce este formata aceasta suma. Abonamentul se plateste anticipat. Am patit asa cu Telecomul si le-am cerut sa-mi restituie suma platita in avans.

| IarsiIar a răspuns:

Nu are nici o legatura lucrarea exterioara subterana cu ce se trage la voi in case. In bloc se trag cablurile pe paliere de unde se ramifica in apartamente. De acolo se poate trage la tine oricand.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca ai contract pe2 ani si ai primit un dispozitiv gratis nu poti sa te muti decat daca-l platesti. Daca ai primit un dispozitiv in chirie, anunti cu o luna inainte ca vrei sa pleci si predai scula la sfarsitul celor 30 zile. Daca n-ai primit nimic poti sa te muti oricand dupa 6 luni de la inceperea contractului dar trebuie sa-i anunti cum ti-am spus mai sus.

| Violleta2022 a răspuns:

Trebuie sa citesti termenii de reziliere a contractului, ca-n anumite cazuri te pun sa platesti tot contractul, pana la terminare si apoi poti sa reziliezi contractul.

Nu vad totusi un motiv serios de mutat, fiindca pe tine nu te va afecta deloc ca altii sunt la alta companie de internet!