anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De cate saptamana. de fermentatie are nevoie vinul Chateau Mouton Rothschild 1995 - AOC Pauillac? prop. d Raluca - http://bit.ly/1WXiiN

Venită prin Twitter către @tpuro de la @vinulzilei
1 răspuns:
| rusyyy a răspuns:

Francezii par să ştie cel mai bine c㠓viaţa e prea scurtă ca să bem vin prost”. De peste 1000 de ani, produc unele dintre cele mai bune vinuri din lume, pe care le asociază cu o bucătărie la fel de rafinată. Vinul şi mâncarea se identifică cu cultura franceză, în care au acces la rangul de Ťartăť înglobată în stilul de viaţă obişnuit. Francezii beau vin în fiecare zi, nu doar la ocazii speciale, aşa că au toate motivele să facă vinuri bune. Aliaţi le sunt orgoliul, plăcerea de a trăi, istoria, experienţa şi, nu în ultimul rând, terroir-ul, din care au măiestria să surprindă şi sufletul locului, nu doar combinaţia naturală dintre sol şi climă.
Struguri: 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot si 9% Cabernet Franc
Producere si maturitatebig grinupa perioada de fermentatie/macerare care dureaza 4-5 saptamani, vinurile sunt puse direct in butoaie noi de stejar. Dupa aceasta perioada, soiurile de vin sunt amestecate. Apoi, vinul este maturat in butoaie timp de 18-22 luni. Vinurile sunt controlate regulat printr-o metoda traditionala la fiecare 4 luni.
Punctaj Parker: 95 puncte“Acest Mouton profund este mai accesibil decat cel din 1996 care este mai corpolent. Dezvaluie o culoare rosu inchis si arome de cassis, trufe, cafea si condimente. Este un vin care are o densitate superba in palat, o personalitate corpolenta, cu un final structurat, profund, care dureaza cel putin 40 de secunde. Are o puritate nemaipomenita si taninuri puternice. Maturitate anticipata: 2010-2030. ” Robert Parker