| Robert a întrebat:

De ce berea este trecuta ca aliment si nu ca bautura alcoolica cum este in alte tari?

Răspuns Câştigător
| Parmalat a răspuns:

Gata, hai ca am gasit:

SECŢIUNEA a 2-a
Alcool şi băuturi alcoolice

ART. 20610

Bere

(1) În înţelesul prezentului capitol, bere reprezintă orice produs încadrat la codul NC 2203 00 sau orice produs care conţine un amestec de bere şi de băuturi nealcoolice, încadrat la codul NC 2206 00, având, şi într-un caz, şi în altul, o concentraţie alcoolică mai mare de 0, 5% în volum.

(2) Pentru berea produsă de micii producători independenţi, care deţin instalaţii de fabricaţie cu o capacitate nominală care nu depăşeşte 200.000 hl/an, se aplică accize specifice reduse. Acelaşi regim se aplică şi pentru berea provenită de la micii producători independenţi din alte state membre, potrivit prevederilor din normele metodologice.

(3) Prin mici producători de bere independenţi se înţelege toţi operatorii economici mici producători care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt operatori economici producători de bere care, din punct de vedere juridic şi economic, sunt independenţi faţă de orice alt operator economic producător de bere; utilizează instalaţii fizice distincte de cele ale altor fabrici de bere; folosesc spaţii de producţie diferite de cele ale oricărui alt operator economic producător de bere şi nu funcţionează sub licenţa de produs a altui operator economic producător de bere.

(4) Fiecare antrepozitar autorizat mic producător de bere are obligaţia de a depune la autoritatea competentă, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, o declaraţie pe propria răspundere privind capacităţile de producţie pe care le deţine, potrivit prevederilor din normele metodologice.

(5) Este exceptată de la plata accizelor berea fabricată de persoana fizică şi consumată de către aceasta şi membrii familiei sale, cu condiţia să nu fie vândută.

E din Codul Fiscal al Romaniei valabil in 2011.

7 răspunsuri:
| Parmalat a răspuns:

Invers: la noi e bautura alcoolica si in alte tari e aliment din ce stiam eu. Probabil fiindca nu s-a interesat nimeni si a ramas clasificata ca pe vremea lui Ceausescu.

| Parmalat a răspuns:

Interesant ordinul de pe site-ul Min. Agriculturii. Dar nu cred ca isi propune sa faca o clasificare. Uite ce am gasit:

Urmare a petitiei dvs. transmisa prin e-mail la data de 20.12. 2004,
inregistrata la secretariatul Directiei Generale de Politie a
Municipiului Bucuresti sub nr. 50593/21.12.2004, prin care solicitati un
raspuns la intrebarea „daca berea intra in categoria bauturilor alcoolice
si daca da, in ce baza", va aducem la cunostinta urmatoarele:
- In conformitate cu prevederile Codului Fiscal al Romaniei, aprobat prin
Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, Titlul
VII - Accize, denumirea de bere „reprezinta orice produs incadrat la
codul NC 2203 00 sau orice produs care contine un amestec de bere si de
bauturi nealcoolice, incadrat la codul NC 2206 00, avand, si intr-un caz,
si in altul, o concentratie alcoolica mai mare de 0, 5% in volum".

E din 2004, Codul Fiscal s-a mai schimbat, trebuie cautat mai amanuntit in Codul Fiscal valabil astazi sa vedem ce prevede.

| Robert explică:

Seena si tuica este naturala dar este alcool.

| Robert explică:

Parmalat la noi este aliment si in alte tari este alcool.

| seena8616 a răspuns:

Pentru ca are un potential alcholic scazut si ca este mai naturala in principiu.

| bobby_7474 a răspuns:

Robert,eu traiesc dupa cum am mai spus in afara rom., iar aici berea nu este considerata aliment, este alcool.multi se uita la compozitia berii,vazina drojdie de bere sau hamei ii duc ideea la aliment, insa tot ce fermenteaza producind o densitate alcoolica se incadreaza in rindul bauturilor alcoolice, densometrul este folosit la masurarea alc.etilic,iar acesta este alcoolul propriuzis,berea se foloseste in strainatate ca medicament, ia fiarta pierde din densitatea alcoolica se administreaza calduta in cazul litiazelor renale, si da randamente miraculoase uneori.