| AvalohAlyn a întrebat:

De ce cand te inscrii undeva, peste tot, trebuie sa scrii un cod pe care-l vezi alaturi de gen -qrthi-(dar nu numai cand te inscrii)? Ce importanta, ce rol are codul acela?

6 răspunsuri:
| Lora_6439 a răspuns:

Daca este codul la care ma gandesc si eu, el este pentru anti-spam. Uneori ti se cer si calcule cum ar fi 2+2. happy

| axeltm a răspuns:

Acel cod "capcha" cum se numeste el, are rolul de a impiedica anumiti "roboti" sau programe facute de oameni pentru auto-inregistrare. Desi e greu sa credem ca exista asa ceva, lumea e la moda. Si eu am avut un forum si am uitat sa activez si in 2 zile m-am trezit cu peste 100 de utilizatori, insa fiecare posta reclama pe site. Pentru aceea s-a introdus verificarea astea pe site-uri, ca sa se poata inscrie doar oamenii happy Aceasta verificare poate sa fie o imagine, un calcul, o intrebare sau alte modalitati.

Abh
| Abh a răspuns:

Exista boti care spameaza (fac posturi, comentarii cu reclame, etc.), iar codul ala e o verificare. E intentionat o imagine, ca sa nu il poata scana botii.

| Razvan a răspuns:

Am vazut pe un site de genul ca iti cere asta pentru ca, citez "ca sa stim ca nu esti robot". Chiar asa zicelaughing

| JeSa a răspuns:

Banuiesc ca,,, codul ala este executat si este vizibil rezultatul in browser numai in cazul in care browserul nu are javascript activat, si presupun ca - de regula intre "etichetele" alea(-qrthi-) se pune un mic anunt de genul, ex. - " Pentru vizionare acestui site aveti nevoie de javascript", dar nu este obligatoriu, uneori chiar se pune acolo ceva util, care sa asigure in buna parte functionalitatea paginii.Asta inteleg eu(sa nu confund)big grin, acum nu stiu cat si e de bine(thinking)!happy

cami
| cami a răspuns:

Buna intrebarea laughing intotdeauna imi ziceam in gand "astia-cre'ca vor sa vada daca stau bine cu vederea" laughing