| Claudioiu a întrebat:

De ce continua angajatorii sa angajeze remote? Adică nah, scapa de o cheltuială. Nu ar fi fairplay sa le plătească angajaților ceva pentru cat consuma acasă (curentul in principiu)

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde. Daca tu alegi sa lucrezi de acasa, atunci nu.

| doctorandus a răspuns:

Curentul consumat de un laptop este foarte mic.

Bula
| Bula a răspuns:

In salarul negociat este cuprins si partea de cheltuiala pentru energie si se scade timpul liber (din cele "8 ore de lucru". happy

| RoCkKiD a răspuns:

Exista firme care ofera facilitati de genu angajatilor care lucreaza remote dar in cea mai mare parte imi pare ca asta ar trebui sa depinda de tine ca si angajat.

In momentul in care iti cauti un job, remote sau nu, ar trebui sa ai in cap o valoare sub care nu esti dispus sa accepti oferta.

In cazul in care e vorba de un job remote, acea valoare ar trebui sa creasca incat sa iti acopere cheltuielile cu munca remote (curent, internet etc). Firmele nu o sa plateasca mai mult decat sunt obligate de piata, daca nu au candidati cu pretentii ofertele o sa fie mici.

In cazul in care deja esti angajat, esti liber sa iti cauti alt job daca ai impresia ca meriti mai mult respectand regula de mai sus.

| SharpEagle a răspuns:

Companiile care practica Work From Home nu scutesc doar cheltuieli cu "regia", cum se mai numesc (curent, apa, incalzire, protocol - cafele, snacks, internet etc) dar isi permit chiar sa aiba si sedii mai mici dpdv suprafata, deci chirie mult mai mica.
Deci, e limpede ca un angajat remote va fi mai rentabil. Si chiar daca ar compensa cheltuielile angajatului cu aceste utilitati, tot s-ar scoate mai bine, caci intr-un fel este taxata o firma la utilitati, in alt fel o persoana fizica. Exista companii care dau 100-200 lei/luna angajatilor care stau mai mult de jumatate de luna lucratoare acasa in WFH (a fost la un moment dat si o dispozitie data de guvern in sensul asta, nu mai retin clar ce zicea).
Pe de alta parte si angajatul scuteste destul de mult: benzina/transport, timpul deplasarii, timpul pregatirii pentru a pleca, haine mai putine de spalat/cumparat, costurile cu masa in oras samd.
Nu stiu daca a stat cineva sa faca ban pe ban, care scuteste mai mult procentual, dar inclin sa cred ca angajatorul.

| Frank51 a răspuns:

Scapă de o cheltuială dar apar altele. Totul se balansează, și lucrul de acasă are dezavantaje, atât pentru angajat cât și pentru angajator.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu stiu cati anisori ai tu, dar se vede ca nu ai habar ce inseamna lucrul remote si care sunt conditiile fiecaruia (angajator, agajat sau contactor).
Vorbesc in cunsotinta de cauza, avand peste 20 de angajati cu contract de munca, care lucreaza numai remote de ani de zile.