"explorer. exe" e fix desktop-ul pe care il vezi, unde rulezi programe, deschizi ferestre si altele. Nicidecum browser, virus, back-up sau ce le mai trece prin cap la astia...
Daca ai decat o saptamana de cand ai formatat, eu zic ca n-ai formatat calumea. Daca n ai fost tu. ci altcineva care ti-a luat si bani pentru asta, eu zic sa l suni sa l kemi sa si refaca treaba calumea! Adica: formatat, instalat windows, driverele de rigoare, net, si programe.
(ma gandesc ca ai formatat fara net nu? Cablul de la net trebuie deconectat pe perioada instalarii windows-ului)
Daca ai pc sa sustina o platforma noua (sistem de operare), renunta la XP, si baga vista sau windows 7 direct. Sunt mult mai stabile si mai usor de intretinut!
Daca esti din Bucuresti, pot veni eu sa ti-l fac copila_ostila
Bafta!
Programul explorer. exe ruleaza back-up...adica te intreaba inainte se inchizi calculatorul daca vrei sa termine aplicatia.nu e nici un virus stai linis
Daca vrei sa nu-ti mai apara vreodata asa ceva(desi nu e chiar recomandat si "sanatos") atunci fa asta:
Start-->Run-->regedit-->Ok
HKEY_LOCAL_MACHINE-->SYSTEM-->CurrentControlSet-->Control-->WaitToKillServiceTimeout(setezi la o valoare de cateva zeci, ex:20, 30)
Repeti procedura pentru:
HKEY_CURRENT_USER-->Control Panel-->Desktop-->AutoEndTasks(setezi valoarea 1)
HKEY_CURRENT_USER-->Control Panel-->Desktop-->WaitToKillAppTimeout(setezi o valoare mai mica: 10-100).
HKEY_CURRENT_USER-->Control Panel-->Desktop-->HungAppTimeout-->setezi o valoare intre 1 si 10(ideea e sa fie cat mai mica, dar nu chiar 0).
Dupa ce faci astea o sa vezi ca durata procesului de shutdown va fi redusa drastic!
Asta mi se intampla si mie. Se intampla pentru ca probabil ai un virus care afecteaza acest browser, sau el nu figureaza ca "inchis" [ adica daca apesti CTRL+ALT+DELETE o sa iti apara windows task manager si poti sa vezi daca s-a inchis sau nu] daca nu s-a inchis poate insemna ca s-a blocat. Sper ca te'am ajutat. Fundita?