| MaryMaria333 a întrebat:

De ce in pravalii preturile nu's fixe,
de exemplu daca ii ceva cu 9.99 lei, de ce nu ar spune mai bine fix 10?

Răspuns Câştigător
| Crackman a răspuns:

Pentru ca micutul meu ucenic, torul este facut sa capteze ochiul.
De ce sa pui 10 cand poti pune 9.99, te duce ch gandul ca este mai iefin.
Adica vezi un 9 isr daca pui 10 sunt 2 numere.
Totul este legat de psihicul omului sa creaca este mai ieftin sau o oferta. Sper ca te am lamurit

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Așa este o modă de prin America. Cică dacă ai vedea că scrie 10.00 ai zice că ce preț mare. Dar dacă scrie doar 9.97, aha, costă doar un pic peste nouă, deci e ieftin.

| Mosotti a răspuns:

De aiurea, ce mi-e 9, 99 ce mi-e 10, oricine vede ca nu e diferenta, nu e de nici un psihic ci de obisnuinta, omu vede 9, 99 imediat, nu vede 9 fara ce e dupa virgula, deci e nonsens. Ideea e ca sa te fure!
Aduna tu 0, 01 de 100000, ai 1000 lei? Ai! daca ai 9, 98, e mai tare.

| Wr3nch a răspuns:

Se consideran punct de vedere psihologic 9.99 e mai atractiv ca 10, pentru ca citim numerele de la stanga la dreapta si creierul crede ca primul e mai ieftin ca al doilea pentru ca numarul e mai mic.
Ai aici cateva detalii
https://www.livescience.com/33045-why-do-most-prices-end-in-99-cents-.html

| PainTech a răspuns:

Dacă e.99 e bine.
Unele magazine pun preturi de tip 1.83 lei, ceea ce te încurcă destul de mult la socoteli.

Plus că te umple de monede pe care nu le vrea nimeni.

| StrongHeart a răspuns:

Se numeste prag psihologic, strategie de marketing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E o chestie psihologică. Da, la un preț din ăsta îți dai seama...dar să ne gândim puțin:
1, 99+1, 99+1, 99 este aproape 6! Nici mie nu îmi vine să cred. happy
Așa funcționează treaba.winking

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta pentru ca pici in capcana lor. 1, 99 trebuie sa il consideri din start 2, nu il gandesti ca 1 si ceva, ci direct ca 2.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se cheamă "Marketing Manipulation."

| StefanDrg a răspuns:

Chestie de marketing sa te faca sa crezi ca e mai ieftin decat 10 lei. Si sa te încurce la socoteli. Daca cumperi 4 produse cu 10 lei. Stii ca trebuie sa dai 40 lei. Daca socotești in minte 9.99 x 4 deja iti da cu virgula. Nu stii sigur cat face. Si mai e o chestie daca cumperi un singur produs cu 9.99 lei si tu ii dai 10 lei. Nu iti mai da rest 1 ban. Asa ca au pe plus un ban de la tine plus de la mulți clienți. Se aduna