| ContulAlim a întrebat:

De ce se mai nasc copii cu sindromul down sau autism și altele asemănătoare daca ele pot fi depistate în timpul sarcinii?

18 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce bine ar fi ca in primul si primul rand toti parintii sa isi face analizele complete si corecte inainte si in timpul sarcinii

| gabicoo a răspuns:

Pentru că din doi proști ce ai vrea să iasă? Einstein?

Crezi că părinții unor copii cu astfel de deficiențe au de habar ce se întâmplă în jurul lor? Crezi că se duc la medic? Unora chiar le convine să aibă copii cu deficiențe - le dă statul foarte mulți bani pentru creșterea și "educarea" lor. În satul in care predau eu am o familie cu 8 copii - toți cu deficiențe. Toți cei care urmează o forma de învățământ au CES și primesc 2400 lei/lună.
În ultimii 10 ani au avut în permanență cel puțin 4 înscriși la școală.

Sunt familii în România în care ambii soți muncesc și câștigă din muncă cinstită mai puțin decât ăștia care stau degeaba și le intră lunar 100 de milioane de lei lunar de la stat.

| LisaJulie a răspuns:

Uneori formele ușoare de autism nu pot sa fie depistate în timpul sarcinii! Se mai spune ca autismul se face de la fumat in timpul sarcinii și pentru oamenii nasc din ce în ce mai târziu

| LisaJulie a răspuns (pentru LisaJulie):

După părerea mea autismul și boala ADHD se face de la chimicalele cu care sunt expuși părinții copiilor

| Yurisa a răspuns (pentru LisaJulie):

Ce bine că părerea ta nu contează

| LisaJulie a răspuns (pentru Yurisa):

Și în opinia ta de ce crezi ca sunt atâția copii cu autism?

| Yurisa a răspuns (pentru LisaJulie):

Nu sunt o persoană cu studii în domeniu și din ce pare nici tu nu ești, dar te poți informa.

| LisaJulie a răspuns (pentru Yurisa):

Nu este alta explicație decât introducerea unor chimicale nocive în corp iar creierul bebelușilor este afectat și nu se dezvolta cum trebuie

| suntserios a răspuns (pentru LisaJulie):

Ai un studiu medical in spatele acestei afirmatii?

| LisaJulie a răspuns (pentru suntserios):

Uite ca eu m-am uitat și chiar exista legături între fumat in timpul sarcinii și copii cu autism

Ok, fa share si cu noi la niste astfel de studii. Mai invatam si noi.

Poți sa cauți legătură dintre fumat in timpul sarcinii și autism

Ok, dar tu pare ca ai studiat deja.
Ce exista public pana acum sunt doar asa niste statistici care considera fumatul un grad de risc si cam atat.

Nu putem sa nu vedem legătura

E asa evidenta?
Explica putin medical cum...

Am spus mai sus, fumatul afectează creierul în dezvoltare al fătului! Sunt n studii pe tema asta

| Madaxo97 a răspuns:

Pentru ca nu întotdeauna se pot depista în timpul sarcinii. Sunt cazuri când medicii au spus că copilul va avea down, si el de fapt s-a născut sănătos, și invers, analizele au ieșit bine și totuși a ieșit copilul cu down. Nicio analiza pentru down nu e 100% sigură.

| Yurisa a răspuns:

Doar întreabă un român oarecare ce părere are despre avort și o să vezi cum se dezlănțuie jihadul laughing