Cand esti racit ai niste simptome, printre care si stranutul iar daca esti sanatos si stranuti, ai acel simptom si atunci ti se zice sanatate ca sa nu ai cu adevarat acel simptom de raceala si sa fie doar un simplu stranut.
Bun... acum cu "noroc", poate unii ati auzit ca mai nou cand stranuta cineva, i se zice "noroc, pentru ca sanatate au avut si cei de pe titanic si nu au scapat".
Spunem ''sanatate-noroc'', pentru a-i binecuvanta pe cei care stranuta, in speranta ca se va stopa evolutia bolii. La fel ne putem adresa vanatorilor si pescarilor, prin urarea de''multa bafta''. Un alt exemplu ar fi cand ne asezam la masa si ne uram ''pofta buna''.
Eu am auzit mai demult la radio că, în trecut strănutul era simptom de ciumă bubonică şi se spunea "Noroc!" ca să nu iei boala. Ceva de genul...
ƒiиεттч
Cand stranuti dai impresia ca esti racit si cred ca de asta se spune sanatate iar noroc habar n-am...
Codul bunelor maniere prevede ca este nepoliticos sa urezi cuiva care stranuta/tuseste "sanatate" sau "noroc". Politicos este sa continuam discutia ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
anonim_4396 întreabă:
TeleaMatei întreabă: