Sunt venituri mai mari ca în alte părți. Cei ce vor să se stabilească în Cluj fac să crească prețul apartamentelor și al chiriilor.
Chiriile si preturile magazinelor sunt mari.
Daca ai pragatire profesionala buna, poti gasi posturi cu salarii suficient de mari incat sa traiesti bine. Dar daca nu ai o profesie buna (banoasa), s-ar putea sa o duci mai rau in Cluj, decat in alte orase.
Clujul s-a cam umplut, incepe sa semene cu Bucuresti. Nu mai este loc pentru oricine, concurenta e mare cam peste tot. Majoritatea tinerilor de la toate judetele din jur (BN, SV, BT, SM, AB, etc) trag spre Cluj, se stabilesc definitiv acolo, cel putin de 15 ani incoace. Acum vreo 10 ani era loc pentru oricine, acum nu prea mai e cazul.
Ca e scump lul știu pe cineva care închiriază un apartament cu 600€/luna și când a venit la mine acu o luna s-a mirat de preturile din supermarket care totuși ar trebui sa fie la fel și în general preturile din magazine.
Pentru ca imobiliarele sunt scumpe: Principalul portal de imobiliare din România a făcut bilanțul prețurilor apartamentelor pe 2019. Cluj-Napoca a condus detașat, fiind cel mai scump oraș din țară, la distanță de aproape 400 de euro pe metru pătrat față de București.
Un clujean munceşte aproape 12 ani ca să-şi cumpere un apartament. Un braşovean doar 10, 19 ani, un orădean - 10, 7 ani, un constănţean 9, 88 de ani. Un bucureştean munceşte 8 ani pentru a-şi cumpăra locuinţă. La polul opus sunt oraşele Giurgiu (5, 05 ani), Reşiţa (5, 44 ani), Alexandria (5, 75 ani).
Eu in urma cu doi-trei ani am stat acolo. Plăteam 300 de euro pe o amărâtă de garsoniera. Era o garsoniera atât de demodata, un cartier atât de nasol, dar totuși nu era nimic altceva mai scump. Dacă nu ma-nsel, chiar mai mult de 300 de euro dădeam pe luna. Iar ca salarii, dacă ai doar liceul terminat (cum eram eu pe atunci) atunci e o mica problema. Salarii decente găsești doar la 12 ore. ‘)) Și nici acolo sa nu-ți imaginezi ca vei lua mai mult de 2000 de lei.
Mai ieftin, nu mai scump. ‘))
MihaiBagacean întreabă:
stefanst2312 întreabă: