| LisaJulie a întrebat:

De ce trebuie neapărat peste 50 de kilograme când donezi sange? Dacă omul este înalt și are masa musculara nu e de ajuns! Eu am 48 de kilograme și 1, 75 m! Mi se pare destul pentru a dona sange!

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pai ramai și fara oase dacă donezi treci in nefiinta

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poate tie ti se pare suficient, medicii au zis ca nu e suficient pentru un organism sub 50kg sa piarda 450ml sange

| VoidEternal a răspuns:

Pentru ca tu donezi 450 de ml de sange sa zicem. Daca raportam volumul asta la o greutate corporala de sub 50 de kg, ajungi deja la peste 10% din greutatea corporala si asta vine cu riscuri, ameteala, lesin, etc. Plus ca donand sange pierzi si fier, si poti da in anemie, e aceeasi poveste ca mai sus cu procentul din total.

| Madaxo97 a răspuns:

Sincer, la 175cm 48 kg este foarte putin, aproape de anorexie. La inaltimea ta ar fi trebuit sa ai cel putin 55-60 kg. Deci e de inteles de ce nu te-au lasat sa donezi. Nu stiu ce masa musculara zici ca ai, e imposibil la aceasta greutate, si inaltime.
Ai aici un calculator BMI, indice de masa corporala, intra si calculeaza-ti indicele si o sa vezi ca iti da subponderal sever.
https://www.reginamaria.ro/......ulator-bmi

| LisaJulie explică (pentru Madaxo97):

Eu nu am mers sa donez, m-am cântărit de curând și am aflat ca sub 50 de kilograme nu poți dona

Voiam sa merg dar acum nu pot

Eu nu am fost niciodată pofticioasa! Mananc totuși multe lactate

| Madaxo97 a răspuns (pentru LisaJulie):

Ai putea sa încerci totuși sa te duci, vezi dacă te refuză sau nu, eu am donat sânge si nu m-a cântărit nimeni, poti sa minți ca ai 51, 52 kg, dar o faci pe riscul tău, în caz de leșini după sau ceva. Sau încearcă sa mai iei in greutate măcar 2, 3 kg si după ce donezi sânge le dai jos înapoi.
Dacă te duci si te acceptă ai grijă sa mănânci bine înainte, ca sa nu ai stări de amețeală sau leșin.

| Madaxo97 a răspuns (pentru LisaJulie):

Ce mi-aș dori sa fiu si eu așa laughing mie îmi e foame non-stop, aș mânca într-una câteodată, nici nu prea contează ce, dulce, sărat îmi place mâncatul ca si activitate numai laughing

| Cipi1212 a răspuns:

1, 75 să ai 48 kg e puțin. Ar fi trebuit să ai cel puțin 60 de kg.

| BaiatulElita a răspuns:

Nu recomand donatul de sange.

| suntserios a răspuns (pentru BaiatulElita):

Ne dai si motive sau pur si simplu vrei sa vezi cum mor niste oameni care ar putea fi salvati foarte usor cu o transfuzie?

| LisaJulie explică (pentru BaiatulElita):

Pentru mine?

| BaiatulElita a răspuns (pentru suntserios):

Nu, dar dupa aceea iti va fi foarte rau si iti pui viata in pericol.

Explica, detaliaza, nu ne lasa in suspans. Pare ca ai cunostinte medicale vaste despre subiect.

| LisaJulie explică (pentru BaiatulElita):

Pe bune, eu am citit ca poate ajuta

| BaiatulElita a răspuns (pentru suntserios):

Nu este deloc amuzant, dar o iau pe logica mea. Cand eu am fost la analize si mi au luat doar o eprubeta de sagne mi s-a facut foarte rau si vedeam blurat.

Faptul că tu ești un sensibilache nu e un argument impotriva donării de sange. Și da ai dreptate, nu e deloc amuzant sa dai astfel de sfaturi fara sa ai cea mai mica idee despre ce înseamnă donatul de sânge.