Poate tie ti se pare suficient, medicii au zis ca nu e suficient pentru un organism sub 50kg sa piarda 450ml sange
Pentru ca tu donezi 450 de ml de sange sa zicem. Daca raportam volumul asta la o greutate corporala de sub 50 de kg, ajungi deja la peste 10% din greutatea corporala si asta vine cu riscuri, ameteala, lesin, etc. Plus ca donand sange pierzi si fier, si poti da in anemie, e aceeasi poveste ca mai sus cu procentul din total.
Sincer, la 175cm 48 kg este foarte putin, aproape de anorexie. La inaltimea ta ar fi trebuit sa ai cel putin 55-60 kg. Deci e de inteles de ce nu te-au lasat sa donezi. Nu stiu ce masa musculara zici ca ai, e imposibil la aceasta greutate, si inaltime.
Ai aici un calculator BMI, indice de masa corporala, intra si calculeaza-ti indicele si o sa vezi ca iti da subponderal sever.
https://www.reginamaria.ro/......ulator-bmi
Ai putea sa încerci totuși sa te duci, vezi dacă te refuză sau nu, eu am donat sânge si nu m-a cântărit nimeni, poti sa minți ca ai 51, 52 kg, dar o faci pe riscul tău, în caz de leșini după sau ceva. Sau încearcă sa mai iei in greutate măcar 2, 3 kg si după ce donezi sânge le dai jos înapoi.
Dacă te duci si te acceptă ai grijă sa mănânci bine înainte, ca sa nu ai stări de amețeală sau leșin.
Ne dai si motive sau pur si simplu vrei sa vezi cum mor niste oameni care ar putea fi salvati foarte usor cu o transfuzie?
Pentru mine?
Nu, dar dupa aceea iti va fi foarte rau si iti pui viata in pericol.
Explica, detaliaza, nu ne lasa in suspans. Pare ca ai cunostinte medicale vaste despre subiect.
Pe bune, eu am citit ca poate ajuta
Nu este deloc amuzant, dar o iau pe logica mea. Cand eu am fost la analize si mi au luat doar o eprubeta de sagne mi s-a facut foarte rau si vedeam blurat.
Faptul că tu ești un sensibilache nu e un argument impotriva donării de sange. Și da ai dreptate, nu e deloc amuzant sa dai astfel de sfaturi fara sa ai cea mai mica idee despre ce înseamnă donatul de sânge.
Fernando9Torres întreabă:
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: