anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De curiozitate dar cum ajunge un profesor sa fie considerat stabil psihic ca să poată preda? Adică eu înțeleg ca pentru a putea preda trebuie sa treci un test psihologic la examenul de titularizare! Acel test mai poate fi vreodată contestat și sa ți se retragă dreptul de a preda?

14 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Adică eu înțeleg ca pentru a putea preda trebuie sa treci un test psihologic"

nici vorbă! d-aia ajung/rămân la catedră tot felul de dezechilibrați

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Total de acord! Adică eu am fost olimpica la limba franceza și limba germana și o apoi vine o profesoara la liceu de engleza și spaniola sa ma dea afara de la ore și sa strige la mine din orice

Și mai vine o utilizatoare fără pic de bun simț sa îmi spuna ca eu sunt de vina și ca nu am respect față de profesori când de fapt ea are ceva cu toată clasa și zbiară din orice

| gabicoo a răspuns:

Profesorii sunt testați anual de către un psiholog și un medic de medicina muncii.

| sierra1 a răspuns (pentru gabicoo):

Așa, și?

Profesorii care au cazut testul psihologic intra din nou la clasa pentru ca nu exista o lege care sa ii opreasca

https://www.ziaruldevrancea.ro/......ihice.html

Sau se poate da și mita, ca doar trăim in România

| ioana748 a răspuns:

Puteti face o reclamatie la inspectorat daca are devieri de comportament.
Sau o tratati ca pe tampiti. Adica, o lasati in ale ei, eventual aveti compasiune pentru un om amarat, dus cu pluta.
Parerea mea ca atunci cand un profesor incepe sa urle pentru ca nu este in stare sa faca elevii sa coopereze, trebuie sa si gaseasca alt servici.
Dar cine sa inteleaga ca este un abuz ce face dansa.
Ca voi ca si tineri aveti nevoie sa invatati ce inseamna toleranta, echilibrul
Poate o invatati voi pe ea.

| anonim_4396 explică (pentru ioana748):

Este o femeie foarte rea de felul ei, am optat pentru spaniola pentru ca mi se pare o limba ușoară eu fiind si olimpica la franceza și germana in generala și ma gândeam ca o voi învața repede, nici prin cap nu imi trecea ca voi face cu aceeași profesoara ca la engleza! Cum o fi reușit ea sa obțină ore la doua materii nu știu!

Tot ce știu este ca nu este bine cotata, fiind data afara de la o școală cred ca tot elevii de acolo i-au făcut reclamație

| ioana748 a răspuns (pentru anonim_4396):

Felicitări ca esti olimpică.
Ai adictie spre limbi străine, probabil te gandesti sa urmezi o cariera in domeniu.
Interesant ce spui tu acolo.
Daca a mai fost data afara de la o scoala si acum are doua catedre inseamna ca ceva chiar nu este in regula.
Doamna clar nu este compatibila cu activitatea de profesor.
Luati legatura cu directorul scolii sau direct o petiție la inspectorat.
Bine, probabil ar trebui sa se implice parintii vostri in aceasta poveste.
Practic sunteti abuzati si traumatizați.
Incercati pana se rezolva problema sa fiti calmi cu ea si sa o tratati cu respect chiar daca ea nu va respecta. Stiu ca nu este usor dar asa se procedează cu oamenii cu probleme la cap.
Oricum este trecătoare in viata ta, nu o lua prea in serios, ca oricum nu ai pe cine.

Mai am 3 ani cu ea dacă nu se hotărăsc și alte clase și îi facem plângere!

| ioana748 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, daca nu reusiti sa va uniti si macar sa se mai linisteasca, vedeti va interesul sa va terminati liceul.Desi nu este corect ce se intampla. Posibil sa aiba probleme, ca fiecare, viata nu este usoara, dar nu este vina nimanui.
Si repet, daca voi nu aveti profesorii ca si exemplu de maturitate, intelepciune si echilibru, ce sa mai intelegeti.
Pana una alta, calm, nu are sens sa coborati la nivelul doamnei.
Frumos in liniste rezolvati ce aveti de rezolvat.
Daca va provoaca, nu raspundeti provocării si nu luati personal aceasta poveste.
Nu este despre voi, dansa este in lumea ei.
Toate cele bune,
Seara linistita,

| mODIN a răspuns:

Ca sa pici genul acela de test, trebui sa fi complet dus cu pluta. S-ar putea sa se poată contesta, dar eu n-aș avea încredere într-un om care îl ia la limitălaughing

| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! Depinde de gravitatea problemei. În unele cazuri, testul poate fi contestat, dar retragerea dreptului de a preda depinde, repet, de gravitatea problemelor psihologice și bineînțeles de deciziile autorităților educaționale