| AlexMaftei2001 a întrebat:

De la ce suma de bani în cont poți fi chemat la banca pentru a da explicații de unde provin banii?

6 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Eu știu că legea este de la 10000 de lei în sus.

| NLS a răspuns:

Eu stiu ca pragul e 10.000 euro,
si vei avea probleme doar daca nu se pot justifica.

Daca tie iti intra saptamanal cate 3000 euro, fi sigur ca vei fi contactat destul de repede (ONPCSB va astepta o perioada sa observe un pattern al intrarilor, apoi te va lua la intrebari).

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu esti chemat, dar conform legii te poti trezi cu 70% impozit pe ce nu poti justifica. Si nu te cheama banca la ei, pot face solicitarea asta pe email. La firma de exemplu mi-au cerut documente justificative si pentru transfer de 100k EUR, si pentru 1500. . tongue

| Violleta2022 a răspuns:

Banca nu te va intreba niciodata de unde ai banii, indiferent ce suma depui.

ANAF-ul este cel care iti va cere documente de provenienta banilor depusi, la absolut orice suma, mai ales daca nu esti angajat nicaieri.

| DoarDorr a răspuns (pentru Violleta2022):

Ba da.
Si ti-o confirm de la sursa.

| DoarDorr a răspuns:

La depuneri, daca depui intr-o singura transa 10.000 euro sau echivalentul, trebuie sa dai o declaratie a provenientei. Daca li se pare ceva suspect cer si documente.
Dar daca ai banii stransi in cont de-a lungul timpului nu ai probleme. Doar daca suma, perioada, locul de munca, etc, ridica suspiciuni. Sau daca organele abilitate cer acest lucru. Atunci nu conteaza suma. Poti fi chemat pentru oricat.