Nu scapi esti mincata, dar nu vad de ce spui ca aia era mincare nesanatoasa iar acum maninci mai sanatos, adica? ce mincai inainte era tot sanatos, doar ca era prea mult.
Nu mai incurcati cantitatea cu prefectura. Mincarea aia daca nu era buna, nu ai fi mincato, oamenii nu maninca chestii necomestibile, asta ca idee.
Tot ce este la vinzare, tot ce bagi in gura si maninci, este bun, nu-i nesatos.
Este nesatos sa maninci foarte mult, in exces, asa orice, mincare, orice lucru in exces dauneaza.
Simti ca vrei alea, pentru ca is mai gustoase, pentru ca iti palc, comparativ cu ce consumi acum.
Sa nu spui ca organismul iti cere sa maninci chestii necomestibile sau nesatoase
Sucurile acidulate, dar nu bei apa acidulata, inainte romanii nu beau sifon la greu ori nu stii despre astea?
Nu mincam legume si fructe? Nu stiu tu in ce tara traiesti, sau ce vezi, dar eu si in RO am vazut ca oamenii cumpara fructe la greu si maninca. Legume nu mai zic, majoritatea romanilor fac mincare acasa, asa ca folosesc legume, nu stiu care fac mincare fara legume.
Dulciuri, de astea mininca toti, asa plac aceste dulciuri la majoritatea, zahar la fel, noi europenii nu stim de zahar decat acu recent, dar desi pe vremuri europenii nu aveau zahar, foloseau zahar de la albine.
Cei care locuiau in America sau Asia foloseau deja zahar extras de om din plante de mii de ani, asta ca idee.
Deci zahar s-a folosit dintotdeauna, fara zahar viata nu poate exista.
Da, tot ce ai enumerat tu is sanatoase, ba mai mult, fara ele nu poti trai, is absolut necesare, cum am aratat mai sus, orice organism viu consuma zahar, asta este daca vrei combustibilul materiei vii, asa cum masina foloseste benzina sa functioneze, organismele vii folosesc zaharul ca sursa de energie, fara zahar nu mai existi.
Chiar de nu maninci tu zahar extras din plante, organismul il ia sau il prepara dupa caz din alte surse, gen amidon, sau mai stiu eu ce surse mai sunt.
Oamenii nu inteleg, sau nu fac diferenta intre ce maninci si cit maninci. Nesatos nu este ce maninci, nesanatos este cit maninci, orice mincare, orice lichid, in exces este daunator, apa daca bei multa, pur si simplu mori.
Exact, aia e mincare si atit, mincare nu-i sanatoasa sau nesatoasa.
Arata mie unde scrie mincare nesatoasa, sau mincare santoasa
Mincarea de la fastfood, este exact aceiasi mincare ce faci tu acasa, poate mai bune calitativ produsele din care is facute, dar ca idee cartofii tot cartofi sunt, doar ca ei au producatorii lor, care le dau numa cei bun, plus ce se preteaza la ce fac ei.
Carne la fel, legume etc. Pune ceva in alea si nu se mucegaeste. zici tu? Eu nu cred, la mine mucegaesc daca le lasi. Fastfodurile nu tin mincarea in chimicale, le tin congelate, sau semi.
Ai facut tu proba si alea nu muncegaesc? Stii cum se face proba? Pui mincare de la aia intr-un loc, dar linga pui si mincare de la tine, ambele le lasi acolo, asa faci, nu vai na mucegait, poate nici ce facio tu nu mucegasesc de le lasi stiu si eu unde ai lasat de la fastfood.
Americanii f multi maninca asa, eu la fel. Fastfood, ce inseamna mai exact? Mincare facuta mai repede, sa nu stai cu orele sa faci o mincare, aia e singura diferenta.
Cum faci asta? Simplu, ai pregatite toate ingredientekle toate is taiate, arenjate doar sa le arunci in tigaia esau plita nu ce cred uni sau altii.
Cum am spus americanii asa maninca majoritatea, eu la fel santos sunt, adica nu-s asa de sanatos, am ceva proble edin accidente, la un genunchi si la un deget, dar sigur nu-i de la fastfood, e ca am cazut si sau rupt
In RO mincam mincare facuta a casa de mama, aici maninc mincare de la fastfood, niciodata nu gatesc.
Sint la fel cum eram si in RO nu m-a durut niciodata nimic, doar dinti cand eram in RO, aici de cand maninc fastfood nici dintii nu ma mai dor bine dinti nu ma dor ca merg la dentist nu e de la fastfood.
Deci despre ce desene animate vorbim aici?
Crezi ca romanii is mai sanatosi ca amemricanii? Eu nu cred, amemricanii toti au dinti in gura la orice varsta, dintii lor natural, is mai sanatosi ca romanii, dar maninca fastfood
Tu de ce crezi ca fastfoodurile astea nu au disparut? Pt ca multa lume merge acolo sa manince. Iara cand multi merg acolo, aia arata ca e in regula.
Faptu ca mai se gasesc unia ca sj tine cu idei de astea conspirationiste sau care vor sa moara capra vecinului, ca a ta a murit, asta e alta poveste.
Fiecare face ce vrea, crede ce vrea, important este sa fii sanatos
Numa ce am venit de la un fasfood japonez aaaa si inca ceva, si patronii de la astfel de restaurante maninca si ei tot acolo, asta ca idee
Dacă e asa de sănătos fast-food, de ce poate creea obezitate, diabet, cancer etc? Am două cunoștințe care au făcut cancer din cauză că au mâncat ani de zile fast-food.
Și încă o întrebare: de ce doctorii și nutriționiștii ne spun să ne ferim de fast-food dacă e asa de sănătoasă aceasta mâncare? Dacă e sănătoasă atunci ar trebui se ne recomande să mâncam fast food.
În afară de Salad Box și Wasabi Running Sushi nu știu alt fast-food să fie sănătos.
Creeaza obezitate cine? Eu nu-s obez, am 1.75 inaltime si o greutate de 75-80 kg, asa am fost mai mereu, cum am spus atit in RO, cand mincam mincare facuta de mama, citi si aici de ani buni, unde maninc, iti insir pe unde maninc zilnic
McDonalds, Whataburger, Wendys, Potbelly, PandaExpres, Sarku Japan, Jack in the Box, Madelline, TacoBell, Chick-fil-A, mai sunt si altele, dar nu le stiti voi, nu-s in RO
La ce am enumerat, stai la rind, atit la drive thru cit si inauntru, oameni la balamuc zi de zi.
Referitor la vecinii tai care au facut cancer, aia au facut cancer ca asa a fost sa fie, nu ca au mincat ce spui tu, au mostenit acel cancer.
Cancerul nu se face de la mincare, nici diabetul. Sa spui asemnea timpenii, arata doar cit esti de neinformat. Diabetul este dereglarea pancreasului, ala nu mai produce insulina cit trebuie, zaharul nu mai este metalbolizat, faci diabet.
Cnacerul este la fel, defectiune la nivel de gene, cineva trebuie sa spuna stop, atunci cand se produc noi celule, nu se mai opreste fabricarea de noi celule, se fabrica celule asa in prostie. Asa apare cancerul.
In ambele cazuri indiferent ce ai minca, nu are cum afecta acele gene, nu exista asa ceva.
Cancerele, diabetul etc is mostenite la cei mai multi oameni, sau aparute la noi oameni, dar nu la adulti sanatosi, apar la noi nascuti, pentru ca mama a stat mai stiu eu in ce conditii rele, sau a baut, a fumat, ori a racit etc, atunci fatul poate sa fie afectat si sa apara aceste defecte, sau organe slabe, care functioneaza un timp mai redus, apoi incep sa functioneze defectuos, dind diabet si alte boli.
Doctorii nu recomanda mincaruri fast food, cine a spus asta? Eu personal, nu am auzit vreodata ca un doctor sa spuna, nu mai minca de la fastfood.
Asta e de la tine, doctorii nu spun asa ceva. Uite iti spun eu, mama este bolnava, doctorii iau spus sa nu manince prajeli, sa nu manince sarat etc, dar niciodata na spus de le restaurant, sau de la fastfood, nu exista asa ceva, astea is chestii spuse de oamenii nu de doctori.
Doctorii nu-ti recomanda unde sa maninci sau ce sa maninci, niciodata, ei iti spun daca ai ceva probleme, ce sa eviti sa maninci, aia e tot.
Cind un doctor vine si spune bea apa Biborteni sau ce mai spunea unu pe la TV aia e deja altceva, suna a reclama sau maninca numa produse de la X magazin, e clara ca ala face reclama alora.
E un doctor prin RO unu de arata asa, barbat bine, avea inainte cabinet, dar s-a lasat, era prea bun acu apare pe la tv, l-am vazut, dadea sfaturi la tv sa bea oamenii apa nu stiu citi litri pe zi, dar nu asa orice apa La care moderatorul intreaba, dar ce apa sa bem, sau ce apa bei tu? Ala spune, Bibortenio si nu mai stiu ce marca de apa, neam dat dreacu, ba ne lesi cu reclamele tale.
Uite cam ce fac doctorii.
Alt doctor, tot la tv l-am vazut, asta e batrin, vorbea despre ciroza, a spus de oamenii care beau alcool, apoi a mai spus, asa, despre fructe, de fapt aici voia el sa ajunga, oamenii sa nu mai manince fructe dupa masa, sa manince inainte
De ce? Pt ca atunci cand maninci fructe dupa ce ai mincat mincare, acele fructe contin zahar, ajunse in stomac, se face tuica apoi tuica ajunge in ficat si asa faci ciroza
Ba iti dai seama ce doctori va dau voua sfaturi pe acolo? Pai tu de astia spui ca va recomanda dai dreacu de analfabeti, pai daca si aia is doctori neam dat dracu.
Orice fastfood functioneaza dupa ceva legislatie, daca ar fi fost produsele lor rele, stai linistit ca nu erau aprobate sa fie vindute.
Te duci la McDonald e plin, te duci la KFC e plin oare oamenii aia se duc sa se imbolnaveasca?
Imi place KFC in RO, fac mincare mai buna ca cei din America.In rest asria de aici fac mincare mai buna, doar KFC RO nu stiu cum, sau ce fac aia dar is buni.
Nutritionistii nu-ti spun unde anume sa maninci, iti spune cit sa maninci, cei care iti spune mergi si maninca mincare de la X sau de la Y aia fac reclama, asa ca atunci cand spun asta trebuie sai taxezi.
Cam asta e tot. Oamenii nu stiu cei ala cancer, nu stiu cei ala diabet, nu stiu multe, pentru ca nu-s informati, nici nu vor sa stie dar pune botu la toti asazisii doctori, care apar pe la tv, niste dinozauri, niste de astia ce habar nu au de medicina, nici cabinete nu au, nici nu lucra pe undeva, de buni ce sunt asa ca apar pe la tv, mai ia si ei un ban acolo.
Ai vazut tu doctori buni sa apara la TV? Aia nu au timp de asa ceva, nici nu-s curiosi.
La TV apar doar astia, doctorii gargaragii, care nu se pricep la meseria lor, sau care vor sa intre pe sub pielea oamenilor, sa ia mita, sa ia spaga, sa colecteze bani de la naivi.
Nimeni nu iti recomanda unde ar trebuie sa maninci, ma refer doctori sau mai stiu eu ce alte categorii de oameni.
Cine poate sa iti recomande un restaurant? Un prieten, o cunostinta, sa iti spuna care au mincare mai gustoasa, mai bine pregatita, mai aratoasa etc,
Inca odata iti spun, nu exista mincare sanatoasa sau nesatoasa. Treb sa maninci cit trebuie, daca maninci mai mult, atunci ajungi obez cum ai spus, chiar daca maninci maincare ce spui tu sanatoasa.
Poftele sunt generate de lipsa anumitor nutrienți, vitamine
De obicei, prin pofta de fast food, corpul îți dă de înțeles că duce deficit de sodiu.
Cum scapi, mmmmm, uite aici un link care îți va răspunde la întrebare
https://gymbeam.ro/......-si-pofte/
Sper că te am ajutattt!
Pentru că o dată eliminată toată acea mâncare pe care o consumai in mod obișnuit, corpul resimte absența ei și datorită obișnuinței, o cere din nou. De aceea când tii o dieta, nu trebuie să renunți definitiv la mâncarea nesănătoasă, ci sa mai guști putin din când în când din ea, de exemplu, in weekend. Astfel, nu te vei mai simți nevoia să consumi acele alimente în cantități mari.
Uite. asta e problema cand vrei sa tii diete, atunci te ia pofta.Cel mai bine e sa te gandesti ca poti manca atata timp cat nu treci de limita caloriilor.gandeste-te ca pentru o felie de pizza nu mai mananci la cina si sigur te vei feri de ea dupa ce vezi ca chiar ramai flamanda
Salutare. E foarte bine că ai ales să pui punct acestor alimente. Sunt și eu în situație similară cu tine, adică am ales să pun punct dulciurilor și sucurilor... și mai am și eu unele „pofte". O să-ți recomand câteva chestii pe care eu le consider utile și pe care le mai folosesc și eu. Nu sunt nutriționist sau ceva de genu, doar ce am mai auzit de pe net.
Când simți poftă de pizza, paste sau ramen, încearcă să găsești alternative sănătoase care să îndeplinească dorința ta. Poți opta pentru paste integrale, pizza făcută acasă cu crustă subțire și ingrediente sănătoase, sau supă de tăiței în loc de ramen.
Planificarea meselor sănătoase în avans te poate ajuta să eviți să te simți foarte flămând și tentat să mănânci mâncăruri nesănătoase. Asigură-te că ai la îndemână opțiuni sănătoase și delicioase pentru a-ți potoli foamea.
Stabilește-ți obiective mici și realiste și acordă-ți recompense ocazionale atunci când le atingi. Poate fi o mică porție din mâncarea preferată, ca o recompensă pentru eforturile tale.
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: