| Mehachikome12345678910 a întrebat:

De un timp, întrerupătorul meu face flamă. Îmi este frică să îmi bag telefonul la încărcat. Nu am o mănușă, etc. Ca să pot să fiu sigură că nu mă ectrocutez. Ce pot face?

20 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ce legatura are intrerupatorul cu telefonul? Tu incarci telefonul la intrerupator sau la priza? Si daca-i vorba de priza de aia face flama ca stecherul este mai subtire decat spatiul liber dintre lamele. Stecherul, insa, este din plastic si nu te poti electrocuta. Baga-l in priza si apoi conectezi cablul la telefon pentru ca flama initiala sa nu- ti strice telefonul. Apoi nu mai face flama.

| darrio2007 a răspuns:

In mod normal incarcatorul se baga in priza nu in intrerupator. Ai vreun contact slabit.

| Mehachikome12345678910 explică (pentru darrio2007):

Acum am văzut ce am scris, îmi era tare somn și mă dispera verișorul meu cu mesaje și îmi spunea că și-a cumpărat întrerupător rolling on the floor

| mihai69 a răspuns:

Cu ce te deranjează arcul electric al unui întrerupător (firesc, de altfel, dacă nu e exagerat de mare) la încărcarea unui telefon?!? Ce legătură e între astea două? (încărcător și întrerupător).
Oricum, ca să te ferești de electrocutare, e suficientă o mânușă de latex "anti-covid".

| anonimg a răspuns:

Trebuie schimbată priza în care bagi întrerupătorul; priza din perete. Un vecin mai priceput poate să o schimbe.
Sau dacă folosești un prelungitor, schimbi prelungitorul.
Nu te curentezi dacă face scântei când bagi întrerupătorul în priză; dar se pot face pagube materiale.
Te sfătuiesc să rezolvi azi problema aceasta. În cel mai rău caz cauți un electrician pe olx (din localitatea ta).

| cristimihailov a răspuns:

Daca e chiar asa mare nevoie ai putea sa incerci la o benzinarie.

Dar mai intelept ar fi sa nu il mai folosesti pana nu este sigur.

| Crackman a răspuns:

Pai din simplul fapt ca ai incarcatorul din platic si stai cu piciorul pe pamant te salveaza.
Daca vrei sa stii poti sa te documentezi cum anume functioneaza curentul si nu pui intrebari de genul aici.
C

| Mehachikome12345678910 explică (pentru Crackman):

Am căutat pe net, am crezut că aici pot găsi pe cineva care chiar mă ajută

| Crackman a răspuns (pentru Mehachikome12345678910):

Ma enervezi tare de tot
... poti sa cumperi un prezervativ si till pui pe mana... te protezeaza si ala.
Schimba priza
Cumpara o manusa, foloseste un prosop ce dumnezeu intrebare este asta...
Baga furculita in priza...

| Mehachikome12345678910 explică (pentru Crackman):

Nu am vrut să sun sarcastică. Pe net ce poți găsi? Cam nimic oricum! Orice aș căuta. Și să vezi, mă duc la magazin și FIX un prezervativ iau! Nu la asta mă refeream. Am spus că face flamă. Am mai avut o priză, de la baie, și fără să-mi dau seama a luat foc. După câteva minute am văzut. Eu am acea priză la cap. Și nu, nu este vorba doar de un telefon, mai am și eu nevoie de lampă. Nu am bec. Rămân pe întuneric tot timpul?

| Mehachikome12345678910 explică (pentru Mehachikome12345678910):

Voiam să spun că eram sarcastică rolling on the floor

| Crackman a răspuns (pentru Mehachikome12345678910):

Schimba... priza

| Crackman a răspuns (pentru Crackman):

Intrerupatorul ° ambele

| Panamax a răspuns (pentru Mehachikome12345678910):

Esti inapoiata.
Cu ajutorul internetului poti gasi zeci de firme de la tine din zona, firme de instalatii electrice care ar putea sa-ti trimita o persoana calificata sa verifice ineptiile pe care le-ai scris in intrebare.
Priza intrerupator, flama la incarcator de telefon.

| Panamax a răspuns:

Tu bagi la incarcat la intrerupator sau la priza?
In orice caz toate fac o mica flama la cuplare si la decuplare doar ca se vede mai bine noaptea si cei mai multi nu stiu de asta.

| Sophieka a răspuns:

Astepta pana iei foc nu te supara...
Luni, apeleaza un electrician, iar pana atunci, nu mai folosesti intrerupatorul respectiv. Ai unul singur, restul fac flama? In orice caz, chiar daca doar respectivul intrerupator face, tot trebuie sa chemi o persoana competenta si sa rezolvi problema cat mai rapid.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cheamă un electrician să vadă care-i problema. Nu cumva să se întâmple ceva mult mai grav.

| Mehachikome12345678910 explică (pentru anonim_4396):

La această oră nu pot. Și am 3%

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mehachikome12345678910):

Bun, atunci nu mai e mult până în zori. Te poţi culca, laşi telefonul aşa şi în caz că se descarcă, mesajele şi alte cele le vei vedea după ce-l încarci din nou şi-l deschizi.

| Cksihja a răspuns:

Dacă întrerupătorul sau priza scoate foc trebuie schimbată, am avut și eu trei prize care făceau la fel și toate au luat foc, am venit acasă și am văzut fum și priza era în flăcări. Caută ceva de calitate.