| Catalin18Mh a întrebat:

Deci am 19 ani nu știu exact dacă am epilepsie sau nu deoarece am făcut numai 6 crie în 13 ani de zile și le fac extrem de rar și mi-o scos și tratamentul. Intrebarea mea este am voie să conduc?
Adică doctorii îmi spun că totul este bine că îi vindecată dar vreau să dau de permis.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu te gandi la tine, ci la cei dragi pe care le vei duce in masina!
Ce se va intampla cu EI daca faci o criza in timp ce mergeti cu masina, conduci tu, iar din senin te apuca "criza rara"?

| Liviu a răspuns:

Nu o zic la misto, dar nici bicicleta nu ai voie sa o conduci, ai cazut, poti sa te lovesti cu devla de asflat, si papa catalin. Intelegi? trebuie sa fi in permanenta cu cineva, e dificila treaba.E ceva sanatate in joc, alti oameni.Nu e vorba ca te omori singur, e vorba ca omori pe alti.Pe viata ta esti stapan, poti sa faci orice, atata timp cat TU nu imi pui mie viata in pericol, si a altora.Cine sunt eu sa iti spun ca nu ai voie sa innoti, sau sa iei permisu? Dar in momentu in care pui viata mea, si a altora in joc.E o problema.Viata ta? faci ce vrei, insa ai grija, sa nu iei si alte vieti dupa tine.Eu asta zic si de sinucigasi cu 200 300 la ora.Sa se duca rand pe rand toti de manuta la moarte, insa sa nu ia pe nimeni cu ei, ca atunci e o problema.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Categoric nu ai voie sa conduci. Odata diagnosticat nici nu se pune problema sa conduci vreodata in viata ta, ca poti face criza de epilepsie cand nu se asteapta nimeni.
Imi pare rau sa-ti spun, dar epilepsia nu se vindeca niciodata, sta in stare latenta (dormind) si faci criza cand nici nu te astepti.
Nici un medic din lume nu ti-ar da acceptul pentru sofat, daca ai fost detectat cu epilepsie.

| Catalin18Mh explică (pentru Violleta2022):

Dar știți doctorița când am fost eu mic îmi spuse foarte serios nu știu ce diagnostic să îi punem că nu are epilepsie, și că nu am ce căuta la ea și sporturi am făcut și nimic nu am pățit, am mai condus mașini, și nu numai unul mi-o zis că nu am epilepsie vreo 3 doctori.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Catalin18Mh):

Nu are importanta ce ti-au spus alti doctori, cand te-ai dus la ei si nu erai in criza, faptul ca ai fost odata diagnosticat si esti deja trecut in fisa cu aceasta boala, nu-ti permite legal sa sofezi nici o masina, niciodata.
Evident ca ai incalcat legea cu buna stiinta, daca ai mai sofat si alta data, asa cum afirmi, neavand permis legal de condus.
Daca esti prins vei face puscarie, pentru ca asta este pedeapsa pentru ilegalitate.
In plus, se pare ca nu esti consietnt de gravitatea bolii tale si de pericolul la care te supui, atat pe tine cat si pe restul lumii, avand epilepsie si crezand ca poti sa minti pe toata lumea.
Este doar o chestie de timp, pana se cerceteaza si iese adevarul la iveala, pentru ca nici un medic nu risca sa-si piarda dreptul de practica, sau sa ajunga dupa gratii, dandu-ti tie un certificat medical fals.

| Violleta2022 a răspuns:

Uite aici un caz cu un sofer cu epilepsie, a ucis 5 persoane, crezand ca este vindecat, ca nu mai facuse de foarte multi ani vreo criza.
Medicul care i-a dat autorizatia se afla dupa gratii pentru eliberarea unui certificat legal fals.
Dupa faza asta, nu cred ca mai este medic care sa dea autorizatei pe spaga, pentru un bolnav cu epilepsie.
http://www.ziare.com/......at-1415988

In orice caz, pentru toata lumea, este mai bine ca tu sa ramai pieton pe viata. Bucura-te de tot ce ai si traieste-ti viata, evitand sa-ti faci rau tie si altora.

| Quassaar a răspuns:

Cătăline nu te juca cu viața ta și a celor din jur. Daca ai reprize epileptice, oricât de rare, nu-i tocmai recomdat să șofezi. O secunda îți trebuie ca să te distrugi pe tine și pe alții. Părerea mea este să nu te joci cu focul.

| MadalinG99 a răspuns:

Nu prea ai voie, gandeste-te ca esti pe autostrada la 120km/h si faci o criza.

| ȘEMaria a răspuns:

In cazul acesta trebuie sa mergi sa intrebi un doctor daca o sa afecteze sau daca ai voie sa conduci

| Catalin18Mh explică:

Dar o zis că nu am diagnosticul de epilepsie că nu știe ce să îmi pună deoarece epilepsie nu ii