anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci vreau un sfat de la cineva competent...problema mea este ca am fost repartizat la un liceu de stat dintr-un oras destul de mare si frumos eu trecand clasa a9a...am depus deja acel dosar deci din doamna voi fi elevul acestui liceu doar ca aici a aparut o mare problema...fiind un elev sarguinicos am obtinut o bursa la un liceu privat in tara si daca e sa accept aceasta oferta inseamna ca voi fi inscris la doua licee simultan ce ar trebuie sa ma fac in aceasta situatie?
Pot renunta la locul meu de la liceul de stat?
Voi ce ati face?

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu-ti mai bate capul, copilas!--- un adult, respectiv parintele/tutorele tau stie unde sa mearga pentru rezolvarea situatiei speciale.
Inainte de a se lansa intr-o actiune care priveste educatia copilului sau, orice parinte pune in balanta punctele "pro" si "contra" pentru a lua o decizie corecta.Un "punct contra" ar fi acela ca nu le poti garanta ca vei fi la fel de "sarguincios" pe tot parcursul anilor de liceu pastrand, in acest fel, bursa primita--- "sarguinta" la invatat nu este singura suficienta pentru performanta!
Un alt "punct contra" se refera la rata de promovabilitate a bacalaureatului extrem de scazuta in cazul absolventilor de liceu particular. Poate, daca ai fi fost admis la un liceu de calibrul Liceului International de Informatica( o adevarata "fabrica" de olimpici nationali si internationali!), parintii tai n-ar mai sta pe ganduri!

Deci, in concluzie, parintii hotarasc --- stiu "ce" si "cum" sa faca in tot ceea ce priveste copilul lor!

| FineBroAndy a răspuns:

Eu zic să mergi să vorbeşti la unul din licee şi să-i explici unui reprezentant problema ta.Altă soluţie nu ar fi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Prin faptul ca sunt sarguincios am vrut sa zic ca sunt olimpic doar ca nu imi place sa ma laud si cat timp nu am precizat despre ce liceu este e vorba de unde stiti dumneavoastra ca nu am fost admis la ichb?